16.10.2013 16:24

Πρωταθλητής ετών 11

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ JU-JITSU WORLD CHAMPIONSHIP 2013 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ – ΞΕΝΑΚΗΣ

Χρυσή ελπίδα της Ελλάδας για μεγάλες διακρίσεις σε δύο από τα δυναμικότερα και χωρίς καμία προβολή αθλήματα της πάλης το Ζίου Ζίτσου και το καράτε, αποτελεί ο Καταρρακτούσης στην καταγωγή από τη μητέρα του Δημήτρης Παπασταύρου - Ξενάκης. Μετά από αρκετές πρώτες Πανελλήνιες νίκες σε ηλικία μόλις 11 ετών το Σεπτέμβριο κατάκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  Ju-Jitsu World Championship 2013  που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, αλλά το κατόρθωμα του πέρασε στα ψιλά κάποιων αθλητικών εφημερίδων.

Πολυσύνθετος

Ο 11χρονος που λατρεύει τις διακοπές στον Καταρράκτη, ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου  στην κατηγορία Duo System των αγοριών κάτω των15 ετών. 

Οι γονείς του Θωμάς Παπασταύρου και Μαρία Ξενάκη και τα αδέλφια του Μαργελένη και τον Κωνσταντίνος, καμαρώνουν δίκαια γιατί είναι πολυσύνθετος αθλητής  αφού παράλληλα ασχολείται με το στίβο, το τένις, την κολύμβηση, το ποδόσφαιρο, σε σχολικούς αγώνες έχει πάρει μετάλλια στο άλμα εις ύψος και στη σκυταλοδρομία, αλλά παράλληλα με όλα αυτά δεν αμελεί στο ελάχιστο και το σχολείο του. Ο Δημήτρης, που γεννήθηκε στην Αθήνα το 2003 είναι άριστος μαθητής στην πέμπτη δημοτικού με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. 

Το ξεκίνημα

Όλα ξεκίνησαν τυχαία όταν σε ηλικία πέντε ετών ξεκίνησε το ζίου ζίτσου και το καράτε επειδή θα άρχιζαν να ασχολούνται και κάποιοι φίλοι του. Από εκεί και πέρα όλα εξελίχθηκαν ραγδαία. Ξεχώρισε αμέσως. Σε δυόμιση χρόνια πήρε τη μαύρη ζώνη στο Okinawa karate και έγινε ο μικρότερος αθλητής στην Ελλάδα, ίσως και διεθνώς που είχε μαύρη ζώνη σε αυτή την ηλικία! Οι διακρίσεις άρχισαν να έρχονται με ρυθμό καταιγιστικό.

Οι διακρίσεις

Οι πρώτες επιτυχίες ήλθαν τον Νοέμβριο 2011, με τα δύο χρυσά μετάλλια που κατάκτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Okinawa Karate στα Kata και στο Fighting system.

Τον Δεκέμβριο 2011 κατέκτησε άλλα δύο χρυσά στο Acropolis International Ju-Jitsu Championship στο Fighting και στο Duo System. Τον Μάρτιο του 2011 στέφθηκε για πρώτη φορά 1ος Πανελληνιονίκης στο 11ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ju-Jitsu στο Fighting.  Η νίκη του αυτή του έδωσε το εισιτήριο για την Εθνική Ομάδα Ju-Jitsu

Η απογείωση

Το 2012 άρχισε η απογείωση του και η καταξίωση σε διεθνές επίπεδο. Τον Νοέμβριο κατέκτησε ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Okinawa Karate και στο Fighting system αντίστοιχα και το Δεκέμβριο άρχισε η διεθνής καθιέρωση. Κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο Acropolis International Ju-Jitsu Open Championship στο fighting και στο Duo Mix System.  Τον Μάρτιο 2013 ανέβηκε και πάλι στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο 12ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ju-Jitsu στο Fighting, αλλά στην κατηγορία  Duo System των αγοριών κάτω  των 15 ετών κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η διεθνής καταξίωση όμως ήλθε  μόλις πριν λίγες μέρες. Κατάφερε να αναδειχθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ju-Jitsu στην κατηγορία αγόρια -15 ετών κάνοντας μας όλους πολύ περήφανους όλους όσους άκουσαν τον Εθνικό Ύμνο και είδαν την Ελληνική σημαία να σηκώνεται στον ιστό της προς τιμή του για χάρη του.

Η μητέρα του Μαρία, τονίζει ότι ο Δημήτρης οφείλει τα πάντα στον προπονητή του Γιώργο Ζαντιώτη, τον οποίο ευχαριστεί από τα βάθη της ψυχής της, γιατί αν ο γιός τους οφείλει στους γονείς του το ζείν, στον προπονητή του οφείλει όλα τα υπόλοιπα και πιθανώς το ευ ζείν, που θα τον συντροφεύει στη ζωή του.

Ο…Μέσι

Αφήνοντας στην άκρη τα αθλητικά, οι Καταρρακτούσοι τον γνωρίζουν σαν ένα χαμηλών τόνων παιδί, που του αρέσει πολύ να παίζει μπάλα με τους φίλους του στα σοκάκια του χωριού, να ψαρεύει στην προκυμαία, ενώ δηλώνει  Παναθηναϊκός και κυρίως Μπαρτσελόνα. Αν γινόταν ποδοσφαιριστής, όπως λέει θα ήθελε να μοιάσει του Μέσι! Εμάς μας αρκεί, που είναι ο Μέσι του Ju-Jitsu και του Okinawa Karate.                   

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ