Αθλητισμός

3/2/17 11:22

τελ. ενημ.: 3/2/17 11:22

Προσφυγικό τουρνουά ποδοσφαίρου στο Βαρβάσι

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ύπατης αρμοστείας του Ο.Η.Ε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν στο γήπεδο του Βαρβασίου ο ημιτελικός και ο τελικός ενός ποδοσφαιρικού τουρνουά, στο οποίο αγωνίστηκαν ομάδες προσφύγων και οικονομικών μεταναστών από τη Συρία, το Αφγανιστάν, την Ερυθραία, την Αιθιοπία, το Ιράν, το Ιράκ και τη Νιγηρία.

Το τουρνουά ξεκίνησε με 7 ομάδες τον Δεκέμβριο του 2016 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή με 4 ομάδες, οι οποίες έδωσαν τρεις αγώνες, διάρκειας 40 λεπτών ο καθένας.

Η Ύπατη Αρμοστεία, μαζί με τις οργανώσεις NRC, Zaporeak’s Kitchen, SMH και Drop in the Ocean που οργάνωσαν το τουρνουά  διευκόλυναν τη μετακίνηση των  39 ποδοσφαιριστών από τη ΒΙΑΛ στο Βαρβάσι. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με μία συμβολική τελετή απονομής.

 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η δραστηριότητα αυτή ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς άνθρωποι από διαφορετικές κουλτούρες και εθνικότητες μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά, να ανταλλάξουν ιδέες και να προσφέρουν χαρά ο ένας στον άλλο μέσω του αθλητισμού. Το γήπεδο Βαρβασίου και άλλοι δημόσιοι χώροι θα φιλοξενήσουν περισσότερες δραστηριότητες που στόχο θα έχουν να φέρουν πιο κοντά την τοπική κοινωνία με τους πρόσφυγες.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση