13.1.2017 9:23

Προκηρύχθηκε σχολή διαιτησίας στη Χίο

Θα περιλαμβάνει περισσότερη …Χίο φέτος το πρόγραμμα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης κι αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και για το νησί, το οποίο δραστηριοποιείται δεκαετίες στο άθλημα και για την Ε.Φ.Ο.Επ.Α., που επιζητά ευκαιρίες για να οργανώνει εκδηλώσεις και εκτός Αττικής. Σήμερα λοιπόν, δημοσιεύτηκε προκήρυξη για την πραγματοποίηση σχολής διαιτησίας (http://httf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3471:prokiry...) στη Χίο από τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου. Η σχολή πρόκειται να γίνει στην αίθουσα του Παγχιακού Γ.Σ., στο 4ο Γυμνάσιο Χίου (Παναγία Λέτσαινα). Θυμίζουμε ότι το όμορφο νησί του ανατολικού Αιγαίου θα φιλοξενήσει από τις 21 μέχρι τις 23 Απριλίου την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων ομαδικών και ατομικών αγωνισμάτων, ενώ στις 31 Οκτωβρίου οργανώθηκε εκεί και σεμινάριο επιτραπέζιας αντισφαίρισης για καθηγητές Φυσικής Αγωγής στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Παρά τα γνωστά προβλήματα, που υπάρχουν για όλα τα σωματεία, η δραστηριότητα στην επιτραπέζια αντισφαίριση της Χίου παραμένει σε καλά επίπεδα και διαχρονικά παρατηρείται ουσιαστικό ενδιαφέρον από ντόπιους για το άθλημα. Η ανάληψη της διοργάνωσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος, αλλά και το σεμινάριο, που είχε γίνει για ν’ αυξήσουν οι καθηγητές τις γνώσεις τους γύρω από το πινγκ πονγκ, είναι σημάδια που επιβεβαιώνουν ότι το άθλημα τυγχάνει προσοχής. Σταθερά εξάλλου, τα τελευταία χρόνια, η Χίος έχει συμμετοχές στα αναπτυξιακά τουρνουά της Ε.ΦΟ.Επ.Α. ανά την Ελλάδα. Νέοι διαιτητές θα βοηθήσουν και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, πέρα από τους αγώνες της Β’ Εθνικής για τη Λοιπή χώρα Τοπικής, συνεπώς η επιθυμία της ομοσπονδίας είναι να υπάρξει ενδιαφέρον και για τη σχολή και να προκύψει ικανοποιητικός αριθμός συμμετεχόντων. Το δικαίωμα να πάρουν μέρος έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, όσοι έχουν τουλάχιστον απολυτήριο Λυκείου ή Εξατάξιου Γυμνασίου και όσοι δεν εμπίπτουν στους περιορισμούς του άρθρου 3 παραγρ. 1 του Ν 2725/99.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνουν στην Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση στα γραφεία της Τ.Ε. (Εγνατίας 154, Θεσσαλονίκη) ή στο φαξ 2310237108, το αργότερο μέχρι την Τρίτη 31 του μήνα. Το παράβολο συμμετοχής είναι 20 ευρώ.  Οι συνολικές ώρες λειτουργίας της σχολής θα είναι 12,5 ώρες και τα μαθήματα προγραμματίστηκε ν’ αρχίσουν την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 18:30. Οι επιτυχόντες στις εξετάσεις θα ανακηρυχθούν επίσημοι διαιτητές και θα ενταχθούν στην κατηγορία των Δόκιμων, όπως ο Εσωτερικός Κανονισμός ορίζει.

Η ύλη της σχολής διαιτησίας είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας www.httf.gr (Πληροφορίες-Κανονισμοί (Κανονισμός παιδειάς-Κανονισμός διεθνών διοργανώσεων-Κανονισμός διαιτησίας).

πηγη: novasports.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ