29.5.2023 6:54

«Ποτέ ξανά κανένας Άλκης…» βροντοφώναξαν οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου

Στο «Φαφαλίειο» Στάδιο Βροντάδου στη Χίο, οι παλαίμαχοι άσσοι του Άρη και του συνδέσμου Χίου – Βροντάδου, αγωνίστηκαν σε φιλικό αγώνα ενάντια στην ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ στη μνήμη του Άλκη Καμπανού.

Οι δύο ομάδες δήλωσαν μέσα από τον χθεσινό αγώνα ότι, τα «χρώματα» δεν πρέπει να είναι η αφετηρία της βίας, παρά η έναρξη φιλικών δεσμών των ανθρώπων που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως έχει δηλώσει και ο πρόεδρος του Π.Σ.Α.Π. Γ. Μπαντής «..αν το αίμα του ΑΛΚΗ δεν μας ενώσει, τότε ας γίνει ποτάμι να μας πνίξει…».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν χθες και οι δηλώσεις του Δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Να βγάλουμε το «θηρίο» μέσα από τον άνθρωπο, με κάθε τρόπο και μέσο. Πρέπει να μείνουν τα καλά, γιατί τα αποτελέσματα της βίας είναι τραγικά. Να βγάλουμε καλοσύνη και αγάπη για τον συνάνθρωπο μας και πάντοτε θα χαιρετίζω τέτοιες εκδηλώσεις που έχουν γνώμονα την καλυτέρευση της κοινωνίας ενάντια στην οπαδική Βία. Αυτομάτως θα είναι ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά». Ο εκπρόσωπος των παλαιμάχων Χίου- Βροντάδου Χρήστος Καρτάλης, σημείωσε «Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι που φιλοξενούμε τους παλαίμαχους του Άρη, στη μνήμη ενός 19χρονού παιδιού που χάθηκε τόσο άδικα. Το ποδόσφαιρο πρέπει να ενώνει, και να είμαστε όλοι κατά της βίας και ιδιαίτερα της οπαδικής».

«Ήρθαμε για ένα ιερό σκοπό, για να παίξουμε στη μνήμη του Αλκη, δυστυχώς βλέπουμε να υπάρχουν ακόμα φαινόμενα οπαδικής βίας σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός όλων μας είναι να υπενθυμίζουμε ότι το ποδόσφαιρο ενώνει και η οπαδική βία πρέπει να μείνει έξω από τον αθλητισμό και ειδικά το ποδόσφαιρο», είπε ο πρόεδρος των παλαιμάχων του Αρη, Γιάννης Βένος, ενώ συγκινημένος, σημείωσε ότι «ερχόμαστε στη θέση των γονιών του Άλκη, που θα μπορούσε να ήταν ο καθένας από εμάς».

Παρουσία πεντακοσίων και πλέον φιλάθλων, πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα, πραγματοποιήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις, μεταξύ των δύο ομάδων και του Δήμαρχου Χίου προς τους Παλαίμαχους του Άρη. Ιδιαίτερες στιγμές κατά τις βραβεύσεις όταν ο Προπονητής των Παλαιμάχων Χίου Βροντάδου, Θ. Στείρος απένειμε τιμητική πλακέτα στην εκπρόσωπο του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Χίου «Ίωνες», κα Κ. Κουτσουράκη. Σημειώνεται ότι τα έσοδα του αγώνα διατέθηκαν ως προσφορά, στις δράσεις του Σωματείου ΑμεΑ. Επίσης, συγκινητική ήταν η στιγμή που ο 84χρονος παλαίμαχος του Άρη Κάμπου Χίου, Γιώργος Πανέρης παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον Γιάννη Βένο, την οποία φιλοτέχνησε ο γιός του Νίκος, που συμμετείχε στον φιλικό αγώνα.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στην Μνήμη του Άλκη, ενώ στο 19ο λεπτό της φιλικής αναμέτρησης ο διαιτητής κ. Αυγουστής διέκοψε το παιχνίδι προκειμένου να αποδοθούν τιμές στην αδικοχαμένο φίλο του Άρη.

Για την ιστορία με γκολ του Γκουγκουλιά και του Σίτσα στο α’ ημίχρονο της αναμέτρησης, ο Άρης επικράτησε με 2-0.

Πριν την έναρξη του αγώνα οι φίλαθλοι παρακολούθησαν αγώνες από ποδοσφαιρικές ακαδημίες της Χίου.

ΟΙ κιτρινόμαυροι παλαίμαχοι άσσοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι για την φιλοξενία στο νησί της Μαστίχας, υποσχόμενοι σε νέα επίσκεψη τους σε αυτό. Ο δε Γιάννης Τζιφόπουλος στο δείπνο που ακολούθησε μετά τον αγώνα δήλωσε χαρακτηριστικά: «…δεν πάω πουθενά πουθενά στη Χίο θα μείνω…..»  

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ