26.8.2018 11:18

ΦΩΤΟ | Ημιμαραθώνιος χωρίς σύνορα και ηλικίες

900 συμμετοχές από 16 χώρες επισφράγισαν την επιτυχία του 7ου Ημιμαραθωνίου της Χίου

Ήταν όλοι εκεί. Γείτονες Τούρκοι που στήριξαν το εγχείρημα του ημιμαραθωνίου της Χίου από την πρώτη στιγμή, κλασσικοί αθλητές της Χίου αλλά και νέοι φίλοι της διοργάνωσης που θέλησαν να τρέξουν ή να περπατήσουν μέσα στα στενά του Κάμπου.

Ο 7ος ημιμαραθώνιος της Χίου επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του νησιού, που κάθε χρόνο αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες που διαφορετικά δεν θα σκέπτονταν τη Χίο για διακοπές.

Φέτος συμμετείχαν 900 άτομα ενώ συνολικά επισκέφθηκαν το νησί 3.000 άτομα με αφορμή τη συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση.

Πρώτος του ημιμαραθωνίου αναδείχθηκε ο Κυριάκος Συμιριώτης και πρώτος στα 10.000 μέτρα ο Χρ. Μερούσης, ενώ συνολικά συμμετείχαν άτομα από 7 ετών μέχρι και 77 ετών που ήταν ο μεγαλύτερος της συμμετοχής από τα Θυμιανά.

Εκτός των άλλων ο φωτογραφικός φακός του «π» εντόπισε τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού που τερμάτισε μαζί με τον Κώστα Τριαντάφυλλο αλλά και τον Βρονταδούση Εφοπλιστή Ματθαίο Λω.

Εξαιρετική υπήρξε η στήριξη από εθελοντές όπως ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών και η ΛΕΦΕΔ, η συμβολή του ΕΚΑΒ, της Τροχαίας  αλλά και των παγωτών «Κρόνος» που αποτέλεσαν την ευχάριστη απόλαυση μετά τον τερματισμό.

Οι νταλίκες

Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός ότι μετά την έναρξη του ημιμαραθωνίου δύο τεράστιες νταλίκες επιχείρησαν να περάσουν από την περιοχή των Θυμιανών δημιουργώντας προβλήματα και αναστάτωση, αφού χρειάστηκε να μετακινηθεί μέχρι και η αψίδα της έναρξης- τερματισμού.

Στηρίξτε τον ημιμαραθώνιο

Σε δηλώσεις του πάντως, η ψυχή της διοργάνωσης Μιχάλης Συμιριώτης εστίασε στην ανάγκη εξέλιξης του θεσμού λέγοντας ότι εάν γίνει σωστή προετοιμασία τότε ο ημιμαραθώνιος της Χίου μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 3.000 συμμετοχές.

«Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι και κυρίως όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό. Δεν μπορεί κάποιοι να τρέχουν και κάποιοι άλλοι να περιμένουν να εισπράξουν στο τέλος. Δυστυχώς άλλα είχαμε πει και άλλα έγιναν», επεσήμανε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ουσιαστικότερης στήριξης της διοργάνωσης.

Σημαντικές διευκολύνσεις από την πλευρά τους παρείχαν και φέτος Δήμος και Περιφερειακή Ενότητα Χίου, υπό την αιγίδα των οποίων πραγματοποιήθηκε και η φετινή διοργάνωση.

Δείτε το αναλυτικό φωτορεπορτάζ του "π" στο Facebook

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ