29.7.2013 12:36

Οριστικά στη Χίο οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου

ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

Λύθηκαν τα προβλήματα και οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου θα πραγματοποιηθούν τελικά στις 5 και 6 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Χίου.

Η διεξαγωγή τους διασφαλίστηκε με την έγκριση των πιστώσεων των 70.000 ευρώ που ήταν προαπαιτούμενο για να καλυφθούν από τη  Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής τα έξοδα διαμονής, τη διατροφής και  μετακίνησης των αθλητών και αθλητριών από τις ομάδες των νησιών που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες. Οικονομία και σωστή διαχείριση.

Οι 70 χιλ. ευρώ δεν είναι πολλά χρήματα και δεν θα επαρκέσουν αν δεν διατεθούν με σωστή διαχείριση. Το υπουργείο Οικονομικών ενέταξε το ποσόν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  γεγονός που σημαίνει ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν  χωρίς σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά τα βασικά οικονομικά ποσά που απαιτείται να δαπανηθούν, αλλά θα πρέπει να διεξαχθούν με σφικτή οικονομική διαχείριση. Την επίλυση του προβλήματος είχε διασφαλίσει ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Μουσουρούλης. Οι αγώνες θα φέρουν στη Χίο περισσότερους από 400  αθλητές, και αθλήτριες και συνοδούς, για ένα τριήμερο. 

Οργάνωση

Οι διοργανωτές και οι τοπικοί παράγοντες πρέπει  να κινηθούν αποτελεσματικά  για να εξασφαλίσουν σοβαρές εκπτώσεις τιμών για τις ομάδες και τους συνοδούς, από τις ναυτιλιακές εταιρίες και τα ξενοδοχεία. Αναγκαίες κρίνονται και αρκετές  αλλαγές δρομολογίων για μην αναγκαστούν πολλές  ομάδες να φθάσουν να φτάσουν στη Χίο μέσω  Πειραιά. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος είναι πιθανή μια παρέμβαση του νέου υπουργού Μ. Βαρβιτσιώτη. Ή Γ.Γ. Αιγαίου καταβάλλει προσπάθειες να κλείσει καλές συμφωνίες με τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα για τη διαμονή και τη διατροφή των επισκεπτών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ