Αθλητισμός

8/4/15 11:01

τελ. ενημ.: 8/4/15 11:23

Οι λόγοι που κατηγορείται ο Σαρρής

Το πόρισμα του Εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα για την εγκληματική οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου αποκάλυψε η εκπομπή “Δίκη” στον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα. Στο πόρισμα κατονομάζονται ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής και ο πρώην νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Θεόδωρος Κουρίδης.

 

Σύμφωνα με την εκπομπή, ο ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης έχει αυξήσει τον αριθμό των κατηγορούμενων σε 25 και ερευνά 4 αγώνες που δεν περιέχονται στο πόρισμα, αλλά ούτε και στους φακέλους των ύποπτων αγώνων της UEFA.

Η εκπομπή έφερε στο φως της δημοσιότητας τα ονόματα των 10 διαιτητών, για τους οποίους υπήρξε εισαγγελική εντολή και το ΣΔΟΕ άνοιξε τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Αυτοί οι διαιτητές είναι οι Ηλίας Σπάθας, Αλέξανδρος Αρετόποπουλος, Γιώργος Δασκαλόπουλος, Σταύρος Μάνταλος, Δημήτρης Θάνος, Σταύρος Τριτσώνης, Γιώργος Κομίνης, Θανάσης Γιάχος, Μιχάλης Κουκουλάκης και Δημήτρης Στυλιάρας.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ κατηγορείται για:

α. συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης,

β. απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, τελεσθείσα από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα.

γ. απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία και 

δ. κατ' εξακολούθηση δωροδοκία - δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις.

πηγή: sentragoal.gr

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση