29.5.2022 9:31

Ναυτικός Όμιλος Χίου – Ιστιοπλοΐα για όλους ανεξαρτήτως αναπηρίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κόσμος της θάλασσας και της Ιστιοπλοίας είναι ανοιχτός σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας ή αναπηρίας. Η επαφή με το υγρό στοιχείο λειτουργεί θεραπευτικά, χαρίζοντας την ελευθερία και την κινητικότητα που συχνά λείπουν από τη ζωή των ατόμων με αναπηρία και η άθληση αυτή ενισχύει την σωματική τους ενδυνάμωση αλλά και την κοινωνικοποίησή τους.

Ο Ναυτικός Όμιλος Χίου, επιλέχθηκε ανάμεσα στους 5 Ομίλους πανελλαδικά, αποκτώντας δύο σύγχρονα σκάφη προκειμένου να ενισχύσει τη δυνατότητα προσβασιμότητας και εξοικείωσης με τη Θάλασσα και την Ιστιοπλοΐα, με ευχάριστο και ασφαλή τρόπο.

Τα 2 υπερσύχρονα ειδικά σκάφη με τον κατάλληλο εξοπλισμό, δίνουν τη δυνατότητα στα άτομα με κινητικά προβλήματα να ασχοληθούν με την Ιστιοπλοΐα ψυχαγωγικά αλλά και να οραματιστούν μια θέση σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα αλλά και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η Παγκόσμια αλλά και η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έχουν εντάξει το άθλημα για ΑμεΑ στα Μητρώα τους. Οι αθλητές της κατηγορίας ΑμεΑ μπορούν να λάβουν μέρος σε όλους τους αγώνες Ιστιοπλοΐας μετά από την κατάλληλη προετοιμασία τους, με τα ειδικά σκάφη του ομίλου και φυσικά με τους άριστα εκπαιδευμένους προπονητές.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ