29.5.2022 9:31

Ναυτικός Όμιλος Χίου – Ιστιοπλοΐα για όλους ανεξαρτήτως αναπηρίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κόσμος της θάλασσας και της Ιστιοπλοίας είναι ανοιχτός σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας ή αναπηρίας. Η επαφή με το υγρό στοιχείο λειτουργεί θεραπευτικά, χαρίζοντας την ελευθερία και την κινητικότητα που συχνά λείπουν από τη ζωή των ατόμων με αναπηρία και η άθληση αυτή ενισχύει την σωματική τους ενδυνάμωση αλλά και την κοινωνικοποίησή τους.

Ο Ναυτικός Όμιλος Χίου, επιλέχθηκε ανάμεσα στους 5 Ομίλους πανελλαδικά, αποκτώντας δύο σύγχρονα σκάφη προκειμένου να ενισχύσει τη δυνατότητα προσβασιμότητας και εξοικείωσης με τη Θάλασσα και την Ιστιοπλοΐα, με ευχάριστο και ασφαλή τρόπο.

Τα 2 υπερσύχρονα ειδικά σκάφη με τον κατάλληλο εξοπλισμό, δίνουν τη δυνατότητα στα άτομα με κινητικά προβλήματα να ασχοληθούν με την Ιστιοπλοΐα ψυχαγωγικά αλλά και να οραματιστούν μια θέση σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα αλλά και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η Παγκόσμια αλλά και η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έχουν εντάξει το άθλημα για ΑμεΑ στα Μητρώα τους. Οι αθλητές της κατηγορίας ΑμεΑ μπορούν να λάβουν μέρος σε όλους τους αγώνες Ιστιοπλοΐας μετά από την κατάλληλη προετοιμασία τους, με τα ειδικά σκάφη του ομίλου και φυσικά με τους άριστα εκπαιδευμένους προπονητές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ