29.8.2016 19:41

Με ούριο άνεμο

ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΧΙΟ ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΦΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ORCA, ME TΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Τα σημαντικότερα ονόματα της  ελληνικής ιστιοπλοΐας αγωνίζονται από σήμερα έως τις 2 Σεπτεμβρίου στα νερά του θαλάσσιου στενού Χίου – Τσεσμέ, στα πλαίσια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανοιχτής Θαλάσσης σκαφών τύπου ORCA.                                                                     Η  διοργάνωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Χίο και τα στελέχη των  19 σκαφών που λαμβάνουν μέρος εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την οργάνωση και τη λιμενική υποδομή που οργανώθηκε ειδικά γι΄αυτό τον αγώνα. Στη Χίο θα φιλοξενηθούν για μια εβδομάδα με πολύπλευρα οφέλη300 άτομα εκ των οποίων τα 250 είναι  αθλητές και αθλήτριες  και τα  50  στελέχη της Ομοσπονδίας. 
Λιμενικές εγκαταστάσεις
Το λιμάνι ετοιμάστηκε έγκαιρα, τοποθετήθηκαν νέες παροχές ρεύματος και νερού, δημιουργήθηκαν χώροι αποθήκευσης των υλικών  και αριθμήθηκαν οι θέσεις ελλιμενισμού των σκαφών.

Θ. ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ 

ΣΚΑΦΟΣ BAXIMOS -ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

«Έχω ιδιαίτερη σχέση με την Χίο, έχω έλθει πολλές φορές χαίρομαι που βρίσκομαι πάλι σε αυτά τα νερά. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι πολύ σοβαρό, συμμετέχουν μερικά από τα καλύτερα σκάφη στην Ελλάδα, δυστυχώς  μάλλον λόγω  εποχής και οικονομικής κρίσης  η συμμετοχή είναι αρκετά περιορισμένη αλλά  θεωρώ  ότι τα σκάφη που είναι εδώ είναι τα καλύτερα  και θα γίνει ένα τουρνουά με μεγάλο ανταγωνισμό. Τα μποφόρ τα περιμέναμε, Χίος είναι, όλοι οι ιστιοπλόοι που είναι εδώ είναι πάρα πολύ δυνατοί και δεν τους πτοεί τίποτα. Θα κάνουν αυτό που πρέπει , ο ανταγωνισμός είναι  πολύ υψηλού επιπέδου, εύχομαι να τον απολαύσουν όλοι και το τουρνουά να αφήσει στο νησί μια παρακαταθήκη, να γίνει το έναυσμα να έλθουν στη θάλασσα νέα παιδιά».

 XΡ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΣΚΑΦΟΣ ELLINIX – N.O ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Υπάρχει αδελφική σχέση με το νησί και τους ιθύνοντες της ιστιοπλοΐας, σε σημεία χημικής ένωσης, άρρηκτοι δεσμοί.  Στόχος η νίκη όπως σε κάθε αγώνα που τρέχουμε μετά από μια αρκετά καλή πορεία στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ORCA που πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο Καρράς. Βρισκόμαστε στη Χίο για να διεκδικήσουμε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, εκεί είχαμε καλά αποτελέσματα στην κατηγορία των Ερασιτεχνών, εδώ επειδή δεν υπάρχει διάκριση στοχεύουμε πάντα στην πρώτη θέση.  Η διοργάνωση είναι υψηλού επιπέδου, η υποδοχή εντυπωσιακή και ο ελλιμενισμός σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Ελπίζουμε να έχουμε καλό καιρό και καλές συνθήκες στο αγωνιστικό επίπεδο».

 

Ν. ΚΛΑΔΙΑΣ – ΣΚAΦΟΣ NEMESIS

« πρώτη φορά παίρνω μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και στη συγκεκριμένη απαιτητική κατηγορία, έχω συμμετάσχει σε Ρεγκάτες και άλλα πρωταθλήματα.

Παίρνω μέρος για την εμπειρία, για να περνάμε καλά, η παρέα είναι καλή,  αλλά αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή και όχι το αποτέλεσμα. Για τη Χίο είναι μεγάλη επιτυχία που φιλοξενεί τέτοιου είδους διοργάνωση. Είμαστε ακριτικό νησί και  η φιλοξενία μιας τέτοιας οργάνωσης  μόνο θετικά αποτελέσματα έχει. Το νησί αυξάνει «τους πόντους του» και έχει πολλά περιθώρια να αυξήσει ακόμη περισσότερο το θαλάσσιο τουρισμό, ειδικά στην ιστιοπλοΐα, η οποία είναι η πιο οικολογική μορφή τουρισμού που μπορεί να εμπιστευθεί κάποιος σήμερα». 


Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ