24.10.2018 22:21

Με εφηβικό πάθος οι εθνικοί μας … απόμαχοι

Εθίστηκαν στο χειροκρότημα της εξέδρας και στο γήπεδο της Χίου το βρήκαν απλόχερο. Οι «εθνικοί μας απόμαχοι», επίλεκτοι ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι από τους οποίους συμμετείχαν στον κορυφαίο θρίαμβο του ελληνικού ποδοσφαίρου, την κατάκτηση του Euro 2004, αποζημίωσαν τους χιλιάδες Χιώτες κάθε ηλικίας καταθέτοντας στο χορτάρι εφηβικό πάθος.

Με ορισμένους από αυτούς να βγάζουν … γκαζωμένο όλο τον αγώνα, γύρισαν το σκορ κι από 2-0 που βρέθηκαν να χάνουν από τους επίλεκτους της Χίου πήραν ακόμα πιο δυνατό χειροκρότημα για το τελικό 2-4. Με αγέρωχους και κορυφαίους τους Γ. Καραγκούνη, Θοδ. Ζαγοράκη, Γρ. Γεωργάτο και Β. Τσίαρτα η επίλεκτη εθνική είχε από την αρχή την κατοχή, είδε όμως δυο φορές τους Χιώτες ποδοσφαιριστές να συνδυάζονται αποτελεσματικότερα και να φορτώνουν με δυο γκολ το τέρμα του Κατεργιανάκη, το δεύτερο του Ζαμπετάκη με εκπληκτικό τελείωμα. Ο Β. Τσάρτας μείωσε σε 2-1, ο Τ. Φύσσας ισοφάρισε και με δυο γκολ από κοντά ο Θοδ. Ζαγοράκης έκλεισε το σκορ χαρίζοντας στους θεατές την ικανοποίηση ότι τα ινδάλματα του παρελθόντος … κατάπιαν τη μπάλα και δεν την ξέχασαν.

Η διοργάνωση, από Νομικό Πρόσωπο και Μικρασιατική, άγγιξε την τελειότητα, με εξαίρεση ίσως τα πολύ χαμηλά μεγάφωνα, που δεν επέτρεπαν στον κόσμο να ανιχνεύει γρήγορα τους ποδοσφαιριστές, ειδικά στις αλλαγές. Το ποδοσφαιρικό κοινό της Χίου αγκάλιασε την πρωτοβουλία και μέρος των καθαρών εσόδων θα διατεθεί από τη Μικρασιατική σε ευπαθείς κοινωνικούς φορείς του νησιού μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ