8.3.2013 14:43

Κραδασμοί βίας στον αθλητισμό μας

• ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΩΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΜΕΤΡΟ Η ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.

Θαμώνες του «Σκυλιτσείου» έχουν γίνει εσχάτως αθλητές, διαιτητές και αθλητικοί παράγοντες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, το πιο ανησυχητικό, ακόμα και σε μικρές ηλικιακά κατηγορίες.

Τα επεισόδια και οι ταραχές εντός και εκτός γηπέδων πολλαπλασιάζονται με καταιγιστικό ρυθμό, προβληματίζοντας έντονα όλο το φίλαθλο κόσμο του νησιού, που διαπιστώνει με θλίψη ότι τα αθλητικά ιδεώδη επισκιάζονται από συμπεριφορές και κίνητρα που δε συνάδουν με τον αθλητισμό.

Τα νέα επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ κορασίδων (!) υποχρέωσαν την Τοπική Επιτροπή της Ε.Ο.Κ. να αναστείλει προσωρινά τους αγώνες, ενώ το ίδιο ανησυχητική είναι η κατάσταση κάθε Κυριακή και στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, χωρίς να λαμβάνονται μέτρα προστασίας του αθλήματος.

Με απογοήτευση, αλλά  χωρίς έκπληξη καταγράφονται τα θλιβερά γεγονότα που στιγματίζουν τελευταία το χιώτικο αθλητισμό. Η απογοήτευση οφείλεται στο ότι τα επεισόδια εξαπλώνονται σαν επιδημία, ακόμη και σε χώρους που μέχρι πρότινος δεν είχαν φθαρεί από το μικρόβιο του χουλιγκανισμού, στη βίαιη μορφή που εκλαμβάνουν, ακολουθώντας προφανώς τον κοινωνικό εκτραχηλισμό που χαρακτηρίζει την εποχή μας, αλλά και στην ανεκτικότητα που δείχνει  έως τώρα η κοινωνία, που τα αντιμετωπίζει σα να μην την αφορούν, αλλά και οι αθλητικοί φορείς, που  περιορίζονται στην τυπική επιβολή κάποιων κυρώσεων.

Οι επιπτώσεις

Οι κραδασμοί της βίας στο χιώτικο αθλητισμό με τα γεγονότα του Πύργου, της Αναγέννησης, των Καρυών, του Άτλα, του ΒΑΟΛ, του Αιγαία,  των Ιώνων, της Τοπικής Επιτροπής του μπάσκετ θα έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στο μικρόκοσμο του αθλητισμού μας.

Οι ομάδες του ποδοσφαίρου βιώνουν την απαξίωση εδώ και πολλά χρόνια, οι περισσότερες αγωνίζονται σε άδειες εξέδρες, με σημαντικές συνέπειες στην οικονομική τους κατάσταση.

Στο μπάσκετ βλέπουμε ακόμη κόσμο, κυρίως στα ντέρμπι, αλλά και εδώ η κατάσταση εκφυλίζεται σταθερά και γρήγορα.

Οι λίγοι που έχουν απομείνει πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι με τις συμπεριφορές και τη νοοτροπία τους λειτουργούν αυτοκαταστροφικά για τα αθλήματα, τις ομάδες, τους αθλητές και τα ίδια τα παιδιά τους.

Η Τ.Ε. ΕΟΚ

Πρώτη φαίνεται ότι κάτι συνειδητοποίησε η Τοπική Επιτροπή του μπάσκετ, πού έχει παραιτηθεί και μετά τα τελευταία επεισόδια τον αγώνα του πρωταθλήματος Κορασίδων  ΒΑΟΛ – Αιγαία αποφάσισε να αναβάλλει τις υπόλοιπες αγωνιστικές σε όλες τις κατηγορίες, προφανώς μέχρι να πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα Γενική Συνέλευση, όπου με την παρουσία του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας  κ. Τσαγκρώνη θα κληθεί ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Aλ. Τσαρδάκας

Ο υπό παραίτηση αντιπρόεδρος και ασκών χρέη αναπληρωτή προέδρου, Αλέξης Τσαρδάκας, εκφράζει την ανησυχία του για τα γεγονότα, δηλώνει ότι θα επιμείνει στην παραίτηση του, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι κίνηση εκβιασμού και αντιπερισπασμού, όπως διαδίδεται, και καλεί όλους τους φορείς του αθλήματος να αναλάβουν τις ευθύνες τους για ό,τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Τα χειρότερα

Μακάρι η ενέργεια της Τοπικής του μπάσκετ να βρεί μιμητές και να αποτελέσει το σπόρο που θα βοηθήσει να ανθίσουν καλύτερες μέρες για τον αθλητισμό μας. Αρκεί όλοι οι ασχολούμενοι με τον αθλητισμό στον τόπο μας να κατανοήσουν ότι το μόνο χειρότερο που μπορεί να ακολουθήσει πια μετά από αυτό τον επικίνδυνο κατήφορο είναι να έχουμε και θύματα, που θα μας οδηγήσουν σε άλλες τραγικότερες καταστάσεις.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ