14.10.2013 22:47

Και οι 7 ήταν υπέροχοι……

Με αυτόν τον τίτλο χαιρετίζει το Ποδηλατείν την αξιέπαινη προσπάθεια 7 αθλητών του που συμμετείχαν στη Σπαρτακιάδα.
Σε ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο που μας πέρασε, 5 του Οκτώβρη,  η 25η Σπαρτακιάδα ποδηλάτου από την Π.Ε.Π.Α (Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών) με εκκίνηση από το Παναθηναϊκό στάδιο της Αθήνας και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Σπάρτης, μια δύσκολη διαδρομή 257 χιλιομέτρων. 

«Το ποδηλατείν» εκπροσώπησε το νησί μας μέσω των 7 αθλητών που έστειλε και επάξια όλοι τους τερμάτισαν  τη διαδρομή μέσα στα χρονικά όρια που όριζε η προκήρυξη του αγώνα, κάνοντας υπερήφανη όλη την ποδηλατική οικογένεια τόσο σε τοπική όσο και σε πανελλήνια εμβέλεια.

Αναλυτικότερα: Υπήρχαν 4 ηλικιακές κατηγορίες αθλητών η

Α. 30-39 ετών
Β. 40-49 ετών
Γ. 50-59 ετών
Δ. 60-69 ετών
Ε. κορίτσια.

Τα αποτελέσματα  τερματισμού έχουν ως εξής:
Α κατηγορία : Κουτσουράδης Ιωάννης- Παπαζής Μιχάλης
Β  κατηγορία: Μαϊστράλης Κων/νος- Σταυριανός Άρης
Γ κατηγορια: Μαθιούδης Λεωνίδας- Κερκεντζές Στέλιος- Γκιούλης Αντώνης

Οι παραπάνω αθλητές αξίζουν πολλών συγχαρητηρίων και όχι μόνο αισθάνονται υπερήφανοι που έχουν γίνει η μαγιά για να γεννήσει και να ανθήσει στο νησί μας και να αφήσει καρπούς τούτο το άθλημα που τόσο έχουν αγαπήσει , που τόσο έχουν υπηρετήσει θυσιάζοντας άπειρες ώρες  σε προπονήσεις και στερώντας από τον προσωπικό τους χρόνο από τις οικογένειές τους και δει την παρουσία τους απ’ τα παιδιά τους, αλλά και από την τσέπη τους, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο που συνεχίζουμε να διανύουμε, η οποία είναι αντιστρόφως ανάλογη με τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα που διαθέτουν, τόσα ώστε να πλημμυρίζονται από το ασίγαστο πάθος της συνέχειας.

Επιδίωξή τους, η αποστολή του χρόνου την ίδια περίοδο του Οκτώβρη του ’14 είναι να αυξήσουν τον αριθμό των συμμετεχόντων σε 10 μιας και διαπιστωμένα υπάρχουν ποδηλάτες αθλητές στο νησί που έχουν την προπόνηση που προαπαιτείται για ένα τέτοιο άθλο, αλλά δεν το αποτολμούν.

Η επιτυχία όμως των «υπέροχων» δεν σταμάτησε στην ολοκλήρωση της «Σπαρτακιάδας» αποδεικνύοντας ότι τα όρια δεν έχουν όρια και την επόμενη ημέρα Κυριακή 06/10 ( σαν να μην έφτανε η συσσωρευμένη κούραση από την  257 χιλιομέτρων απόσταση΄, στο σώμα), οι προαναφερόμενοι αθλητές πήραν μέρος στον αγώνα Σπάρτη- Ξηροκάμπι, ένας αγώνας ταχύτητας 30 περίπου χιλιομέτρων με τις αντίστοιχες κατηγορίες που προαναφέρθησαν  και που αποτελεί πρόκριμα για την επόμενη Σπαρτακιάδα, κατάφεραν να τερματήσουν πλασάροντας τους εαυτούς τους σε θέσεις ζηλευτές που ούτε μεγάλες ομάδες ποδηλατικές του κέντρου, με προπονητάδες , χορηγούς, οικονομικό υπόβαθρο, εμπειρία θα κατάφερναν.

Οι 7 αθλητές του «ποδηλατείν» πραγματικά όρθωσαν το αθλητικό ανάστημά τους και έκαναν τη Χίο μας να νιώσει τι σημαίνει επιτυχία και να κρυφοκαμώνεται για τα παιδιά της που είναι τόσο πολλά, που είτε η ίδια δεν τα γνωρίζει.

Είθε τούτος ο άθλος να’ βρει και άλλους μιμητές και να συμβολίσει την απαρχή για νέα ξεκινήματα στο νησί μας ( την έξυπνη μετακίνηση- τον ποδηλατικό τουρισμό-ποδηλατόδρομο -αγώνες ποδηλάτου διεθνούς εμβέλειας-ποδηλατοδρόμιο) και αν νομίσει κανείς ότι τα παραπάνω είναι ευχολόγια ας μην παραξενευτεί αν τα δει να υλοποιούνται την επόμενη περίοδο.
Τα οράματα έχουν απεικονιστεί, οι μπροστάρηδες έχουν οριστεί, οι 7 του ποδηλατείν μαζί με όλους τους άλλους περιμένουν να γίνομε 10-100-1000…….
Μόνο όλοι μαζί μπορούμε…».
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ