30.4.2012 19:46

Η ομάδα του Code Zero Vodafone στην θάλασσα με τον 11ο Δημοτικό Σχολειό Χίου

 
Οι μαθητές της 4ης, 5ης και 6ης τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χίου γνώρισαν την ιστιοπλοΐα παρέα με την αθλητική ομάδα του Code Zero Vodafone. Με το καιρό να είναι σύμμαχος της προσπάθειας αυτής, 45 μαθητές με τους γονείς τους και τους φίλους τους κατάφεραν να δώσουν έναν ιδιαίτερα γιορτινό τόνο στο Κυριακάτικο πρωινό της 29ης Απριλίου.
Όλα άρχισαν στις 10:00 το πρωί, όπου και κατέφθασαν οι πρώτοι μαθητές. Δημιουργήθηκαν εννέα groups των πέντε μαθητών και αφού παρέλαβαν καπέλα και μπλουζάκια του σκάφους, συγκεντρώθηκαν στην προβλήτα έξω από τον χώρο ελλιμενισμού του Code Zero Vodafone, όπου και τους έγινε μία πρώτη εισαγωγή για την ιστιοπλοΐα τόσο ως άθλημα αλλά και ως μέρος της ναυτικής μας παράδοσης.
Στην προβλήτα βρισκόταν και ένα μικρό σκαφάκι τύπου optimist του Ναυτικού Ομίλου Χίου, με τον προπονητή Βασίλη Μερμυγκούση να εξηγεί στους μικρούς μας φίλους τον τρόπο λειτουργίας του.
Ένα ένα, τα groups επιβιβάζονταν στο Code Zero Vodafone, βιράραν πανιά και έκαναν ιστιοπλοΐα με την ομάδα του Code Zero Vodafone. Οι μικροί μαθητές έμαθαν κάποιους ελιγμούς με το τιμόνι ενώ έκαναν και πολλούς χειρισμούς με τα πανιά.
Ήταν ιδιαίτερη χαρά για εμάς να έχουμε μέσα στο σκάφος την νέα γενιά της Χίου. Ελπίζουμε η σημερινή ημέρα να άφησε όμορφες εικόνες, πλούσια συναισθήματα και κάποια από αυτά τα παιδιά να πάρουν απόφαση να ασχοληθούν με αυτό το υπέροχο άθλημα. Για εμάς από σήμερα όλα είναι μέλη της ομάδας μας! Ευχαριστούμε θερμά τους δασκάλους και τους γονείς του 11ου δημοτικού σχολείου Χίου που ήταν τόσο θετικοί σε αυτή την πρωτοβουλία. Ευχαριστούμε και την Vodafone η οποία αγκάλιασε την προσπάθεια μας για ακόμα μία φορά.
Μέσα στον επόμενο μήνα η Code Zero Sailing Team θα οργανώσει και άλλες δράσεις παρόμοιου χαρακτήρα, το πρόγραμμα των οποίων θα αναρτηθεί σύντομα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ