Αθλητισμός

26/10/15 18:04

τελ. ενημ.: 26/10/15 18:04

«Η Χίος είναι πολομάνα»

O Δ. ΣΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΟΧ, ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η άνετη παραμονή της ομάδας στην Α1κατηγορία του πόλο χωρίς να αντιμετωπίσει τη ψυχοφθόρο  διαδικασία των  play off, είναι ο βασικός στόχος του ΝΟΧ, όπως επιβεβαιώνει ο προπονητής της Δημήτρης Σελετόπουλος. Το ξεκίνημα το καλοκαίρι ήταν δύσκολο, αλλά τώρα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία

« Η σημερινή κατάσταση είναι πολύ καλύτερη και δεν έχει καμία σχέση με αυτή που βρήκα τον Αύγουστο. Τότε ήταν πολύ άσχημη,  αλλά με πολύ υπομονή και επιμονή καταφέραμε να  δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό ρόστερ, με το οποίο πιστεύω ότι θα κατακτήσουμε τους στόχους μας. Κατ’ αρχάς το πρόβλημα ήταν διοικητικό γιατί έπρεπε να γίνουν εκλογές γιατί είχε περάσει η διετία της θητείας του συμβουλίου, οι εκλογές έγιναν και ουσιαστικά είναι λίγα τα νέα πρόσωπα που μπήκαν στο σύλλογο. Από εκεί και πέρα, υπήρχαν τάσεις φυγής από πολλούς  παίκτες κάποιοι μάλιστα έφυγαν, όπως ο Γαβαλάς και ο Βιτέλλας, οι οποίοι αν έμεναν θα μας βοηθούσαν πολύ. Καταφέραμε και  κρατήσαμε όλους τους υπόλοιπους και μάλιστα επέστρεψε ο Μιμίδης που ήδη είχε μεταγραφεί στη Βουλιαγμένη. Αυτόματα με κάποιες μεταγραφές που κάναμε καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα αξιόμαχο ρόστερ με το οποίο μπορούμε να κατακτήσουμε τους στόχους μας».

ΣΤΟΧΟΙ

Πρώτος στόχος είναι η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.

«Επειδή υπήρχαν μεγάλες τάσεις φυγής, είχαμε αποφασίσει  να δημιουργηθεί μια ομάδα με βάση την Αθήνα, με την οποία θα προσπαθούσαμε με τους Χιώτες αθλητές που σπουδάζουν εκεί  ή με μεταγραφές που θα κάναμε, να πετύχουμε τους στόχους μας.

Στην πορεία ο συγκεκριμένος στόχος άλλαξε. Πολλά παιδιά  που μένουν στη Χίο έμειναν στην ομάδα, έγιναν  και οι απαραίτητες προσθήκες στην Αθήνα και ουσιαστικά η ομάδα δουλεύει σε δύο ταμπλό. Ένα στην Αθήνα που το έχω αναλάβει εγώ και ένα στη Χίο με το συνεργάτη μας το Μάκη Μικέδη. Όταν υπάρχει δύσκολο παιχνίδι  εντός έδρας οι Αθηναίοι κατεβαίνουμε στη Χίο από την Τετάρτη  και το αντίστροφο γίνεται όταν έχουμε ένα δύσκολο αγώνα στην Αθήνα. Η προπόνηση στη Χίο είναι πολύ πιο εύκολη γιατί έχουμε το Ιωνικό κολυμβητήριο, αλλά στην Αθήνα  η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, γιατί δεν βρίσκουμε εύκολα πισίνα κυρίως το βράδυ. Ανεξάρτητα από αυτά η προσπάθεια που  γίνεται από όλους είναι τεράστια, έχουμε βάλλει στόχο να τα καταφέρουμε και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε».

Στόχος είναι να μην μπει η ομάδα στην περιπέτεια των play off.

 «Στοχεύουμε να  τερματίσουμε τουλάχιστον στην 8η θέση, δηλαδή να αποφύγουμε τα  playout και να κάνουμε τουλάχιστον  ένα βήμα παραπάνω από πέρσι που τερματίσαμε στην 9η θέση. Το πρωτάθλημα για εμάς ουσιαστικά ξεκινάει αυτή την εβδομάδα που φιλοξενούμε στη Χίο το Καλαμάκι. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά».

Οι ανταγωνιστές

Η προσπάθεια είναι δύσκολη, οι περισσότερες ομάδες  είναι σχεδόν ισάξιες, το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό από το περσινό .

«Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει πάρα πολύ από τους υπόλοιπους, είναι πολλές κλάσεις ανώτερος από τις άλλες ομάδες. Ακολουθούν μερικές  που δείχνουν σχετικά δυνατές αλλά δεν είναι ακόμη σταθερές, όπως η Βουλιαγμένη που δυσκολεύτηκε να νικήσει το Φάληρο και ο Παναθηναϊκός που ήλθε ισόπαλος με τον Υδραϊκό. Από εκεί και κάτω οι περισσότερες ομάδες είναι ισοδύναμες. Ο ΠΑΟΚ, ο Υδραϊκός, η Γλυφάδα, εμείς και το Παλαιό Φάληρο είμαστε οι ομάδες που  θα παλέψουμε να αποφύγουμε τα  playout. Ακολουθούν οι  νεοφώτιστες Ν.Ε. Πάτρας και Ηλιούπολη, αλλά δεν είναι εύκολες ομάδες. Ειδικά η Πάτρα έχει  πολύ δυνατή έδρα  και μπορεί ανά πάσα στιγμή να νικήσει τον οποιοδήποτε. Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ πιο δύσκολο από το περσινό».

Ο κόσμος

Όπως είναι λογικό ο Δ. Σελετόπουλος ζητά από τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα, αλλά ξέρει ότι «μαγνήτης» θα είναι  τα δείγματα καλής δουλειάς.

«Η Χίος είναι πολομάνα, βγάζει συνεχώς παίκτες, οι Χιώτες  γνωρίζουν καλά το πόλο, θα ήθελα να δω τις κερκίδες γεμάτες, θα βοηθήσει πού την προσπάθεια μας. Γνωρίζω  ότι οι Χιώτες είναι πολύ δύσκολοι φίλαθλοι, πρέπει να δουν κάτι το πολύ καλό  που θα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον για να έλθουν. Για να είμαι ειλικρινής αν και θα το ήθελα στην αρχή δεν περιμένω πολύ κόσμο στο κολυμβητήριο, αλλά ελπίζω ότι με την απόδοση μας θα φέρουμε και πάλι τον κόσμο στο κολυμβητήριο, ότι θα δούμε και πάλι την πισίνα γεμάτη. Θυμάμαι τι γινόταν παλιά στο κολυμβητήριο, αλλά προς το παρόν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Απ’ την ώρα που παράγοντες είχαν «υποσχεθεί»  στον κόσμο ότι θα χτυπήσουν το πρωτάθλημα φέρνοντας πολλούς και καλούς παίκτες, ο κόσμος απογοητεύτηκε γιατί  είδε ότι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει γιατί υπάρχουν οι ομάδες των Αθηνών που είναι ακτύπητες και κυρίως ο Ολυμπιακός. Πιστεύω όμως ότι φέτος με την παρουσία πολλών ντόπιων νεαρών παικτών και των άλλων που αποκτήσαμε θα διαμορφώσουμε ένα καλό σύνολο και θα δώσουμε  στον κόσμο το ερέθισμα να μας βοηθήσει. Φέτος θα χρησιμοποιήσουμε πολλούς Χιώτες, η πλειοψηφία των παικτών μας είναι πολύ νέοι, κάτω των 20 ετών έχουμε τις δυνατότητες να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και να προσφέρουμε στον κόσμο αυτό που θέλει για να επιστρέψει και να βοηθήσει με την παρουσία του να πετύχουμε τους στόχους μας».   

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση