22.6.2016 17:04

Η Χίος απέδειξε ότι μπορεί

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΠΕΦΤΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ OPTIMIST 2016

Έπειτα από 4 ημέρες συνεχών προσπαθειών και αγώνα, σήμερα στις 20:00 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist 2016 που πραγματοποιείται στο νησί μας, κατεβάζει πανιά και αποχαιρετά τη Χίο με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Το νησί μας παρά την οικονομική κρίση απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα και να σηκώσει το βάρος κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων με πολλαπλά μάλιστα οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Γεμάτα τα ξενοδοχεία

Κατά τη διάρκεια των 4 ημερών που διήρκησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στο νησί μας βρέθηκαν πάνω από 250 αθλητές από 50 ιστιοπλοϊκούς ομίλους της χώρας, που αψήφησαν το μακρινό αλλά και πολυδάπανο ταξίδι για τη Χίο και τελικά βρέθηκαν στο νησί μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από όλη την Ελλάδα, μόνο ένας όμιλος δεν έδωσε τελικά το «παρών», με στελέχη της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας να σημειώνουν στον «π» ότι πρόκειται για επιτυχία που ο διοργανωτής, ο Ναυτικός Όμιλος Χίου, κατάφερε μέσω συνεργασιών να μειώσει αισθητά το κόστος μετάβασης και παραμονής στο νησί.

Οι 250 αθλητές έμειναν στα ξενοδοχεία «Ερύθα», «Golden Sand» και «Aegean Dream» ενώ οι επιτροπές αγώνα έμειναν στο ξενοδοχείο «Χανδρής» στο κέντρο της πόλης, αποτελώντας έτσι πολύτιμη ένεση ρευστότητας στις τοπικές ξενοδοχειακές μονάδες, σε μία περίοδο που ενώ για πολλά νησιά είναι ανθηρή για τη Χίο είναι τουριστικά νεκρή.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ