16.3.2012 14:38

«Η επίτευξη των στόχων του ΝΟΧ, πρόκληση για την καριέρα μου».

Ο Μ. ΒΟΛΤΥΡΑΚΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΝΙΚΗΤΗ

Αμέσως μετά το Πάσχα, μόλις επιστρέψουν οι διεθνείς από τις υποχρεώσεις της Εθνικής θα έλθουν στη Χίο και θα παραμείνουν σχεδόν για όλο το υπόλοιπο διάστημα η ομάδα του ΝΟΧ και ο νέος προπονητής Μ. Βολτυράκης.
Πρώτος στόχος του κόουτς είναι η απόκτηση νοοτροπίας νικητή και καλής ψυχολογίας, που έχουν τρωθεί μετά από τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα.
«Η ομάδα πρέπει να δίνει το 100% των δυνατοτήτων της και να παλεύει μέχρι το τέλος. Αυτή  τη στιγμή η ψυχολογία των παικτών είναι κακή, αλλά θα μάθουν να εμπιστεύονται και πάλι τον εαυτό τους και να αποδίδουν αυτό που μπορούν μέσα από την προπόνηση και τη γενικότερης δουλειάς που θα γίνεται».
Αυτό που τον έπεισε να αναλάβει στη μέση της σαιζόν μια ομάδα που έχει στόχο τον πρωταθλητισμό, είναι η πρόκληση  να δοκιμάσει τις δυνατότητες του, η πίστη ότι το υλικό της ομάδας μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα απ’ όσα έχει δείξει, αλλά και οι συγκυρίες της χρονικής στιγμής.
« Η προηγούμενη ομάδα μου δεν είχε στόχους, παρά το καλό ξεκίνημα, που είχαμε καταφέρει να είμαστε μέσα στην πρώτη πεντάδα. Μας κόστισαν ότι δεν είχαμε την πισίνα για να δουλέψουμε και στο δεύτερο γύρο, η διακοπή του πρωταθλήματος και το οικονομικό πρόβλημα οδήγησε πολλούς αθλητές να μην κατεβαίνουν στις προπονήσεις και τους αγώνες, αλλά και να μην πάμε στη Ζάκυνθο για τον αγώνα με το Αργοστόλι. Η παραμονή μου δεν είχε νόημα πια, αλλά δεν θα έφευγα  αν δεν υπήρχαν αυτά τα προβλήματα».
Όλα ρευστά

Απαντώντας στη φήμη που κυκλοφορεί  για τρίμηνη ισχύ του συμβολαίου του και επιστροφή στα Χανιά την επόμενη σαιζόν, τονίζει:
«Όλα είναι ρευστά. Με τη διοίκηση των Χανίων είχα κάνει μια προφορική συμφωνία παραμονής για κάποια χρόνια, αλλά  δεν είναι τίποτα σίγουρο πια. Θα εξαρτηθεί από το πώς θα πάει η χρονιά με τη Χίο, αλλά και από το αν θα υπάρχει η ίδια διοίκηση στα Χανιά, αφού σε λίγες μέρες έχουν εκλογές. Δεν ξέρω ποιοι άνθρωποι θα είναι, τους στόχους που θα έχουν, αν αλλάξουν τα δεδομένα δεν μπορεί να ισχύει η συμφωνία που είχαμε κάνει στην αρχή της χρονιάς. Αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι να καταφέρουμε να κατακτήσουμε τους στόχους  που έχει ο ΝΟΧ και μετά βλέποντας και κάνοντας, πολλά θα εξαρτηθούν και από τον τρόπο που «θα δέσουμε» με το ΝΟΧ, τους παίκτες, τη διοίκηση και τον κόσμο».
Μεγάλο όπλο για τη συνέχεια θεωρεί τη στήριξη του κόσμου τώρα που αρχίζουν τα δύσκολα.
«Αν καταφέρει η Χίος να πάρει ένα πρωτάθλημα θα είναι  ιστορικό γεγονός για το νησί και την Ελλάδα και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που αποφάσισα να δεχθώ την πρόταση του πρόεδρου Π. Παππή και της διοίκησης. Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τη διοίκηση που με τίμησαν με την επιλογή τους και θα κάνω ότι μπορώ για να κλείσουμε τη σαιζόν υπερήφανοι και χαμογελαστοί».
Η προπονητική καριέρα του
Ο ΝΟΧ είναι η 4η ομάδα της Α1 που θα κοουτσάρει ο νέος προπονητής του ΝΟΧ, που όπως τονίζει ο ίδιος, μπήκε από την αρχή της προπονητικής του καριέρας στα βαθιά. Ανέλαβε τον Εθνικό όταν αποφάσισε να σταματήσει από την αγωνιστική δράση, και αν και την πρώτη χρονιά δεν πήγε καλά, στην συνέχεια κατάφερε να  κατακτήσει 1 πρωτάθλημα και 1 κύπελλο. Παρέμεινε στον Εθνικό 5 χρόνια.
Στην συνέχεια μετακόμισε στον Πανιώνιο, όπου έφτασε στον τελικό του Λεν Τρόφι, αλλά τα οικονομικά προβλήματα έβγαλαν εκτός στόχων την περσινή ομάδα η οποία κατετάγη 4η. Ειδικά μετά τον τελικό της Ευρώπης, οι προπονήσεις αραίωσαν και οι παίκτες ξεκίνησαν να ψάχνουν για νέα ομάδα στην καριέρα τους. Αποτέλεσμα ήταν να φύγουν 9 από την περσινή 13άδα .
Φέτος συνεργάστηκε με τα Χανιά, όπου το ξεκίνημα ήταν καλό και η ομάδα βρισκόταν συνεχώς μεταξύ 6ης και 7ης θέσης, αλλά τα οικονομικά προβλήματα δεν της επέτρεψαν να έχει την ίδια καλή πορεία στη συνέχεια, με τα γνωστά αποτελέσματα που επέτρεψαν στο Μ. Βολτυράκη να «μετακομίσει» στη Χίο.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ