Αθλητισμός

14/10/16 18:45

τελ. ενημ.: 14/10/16 18:45

«Η διοίκηση της Ε.Π.Σ. Χίου δεν θα μείνει σε λάθος χέρια»

Τους λόγους για τους οποίους κατέθεσαν προσφυγή κατά της διαδικασίας αναπλήρωσης των κενών θέσεων στο Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Χίου μετά τις παραιτήσεις μελών εξηγούν σε ανοιχτή επιστολή 8 ποδοσφαιρικοί παράγοντες επισημαίνοντας ότι άλλα προέβλεπε η διαδικασία και άλλα έπραξε ο πρόεδρος της Ένωσης.

Αναλυτικά σημειώνουν

«Οι πιο κάτω υπογράφοντες, εκπρόσωποι και μέλη ποδοσφαιρικών σωματείων, προβαίνουμε στην παρούσα ανακοίνωση με σκοπό την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τα αναφερόμενα σε ανακριβείς ανακοινώσεις, δηλώσεις και συνεντεύξεις επιτηδείων καιροσκόπων, επίδοξων Προέδρων και ποδοσφαιρικών μεγαλοπαραγώντων:

Ως γνωστόν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου έχει απομείνει με δύναμη μικρότερη των εννέα ατόμων. Ήδη από της  παραιτήσεως του Προέδρου κ. Γεωργίου Φρατζέσκου –για τους γνωστούς λόγους, τους οποίους δεν θα επαναλάβουμε- και δεδομένης της ανυπαρξίας αναπληρωματικών μελών το ΔΣ όφειλε σύμφωνα με το Καταστατικό της Ένωσης να προκηρύξει αμέσως Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου ΔΣ το οποίο να έχει θητεία ίση με το υπόλοιπο της θητείας του προηγούμενου συμβουλίου η οποία λόγω έλλειψης μελών δεν ολοκληρώθηκε. Αντ’ αυτού η «ηγεσία» ενδιαφερόμενη αποκλειστικά και μόνον για καρέκλες, αξιώματα και ποιος ξέρει τι άλλο και έχοντας μοναδικό στόχο την «ανάμιξή» της στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ οδήγησε με παντελώς αντικανονικές, αδιαφανείς και παράτυπες διαδικασίες την Ένωση σε εκλογές-παρωδία για τη συμπλήρωση μελών στο υπάρχον Διοικητικό Συμβούλιο. Όλοι εμείς, κρίνοντας ότι η διαδικασία που ακολουθείται είναι λανθασμένη, καιροσκοπική και υποκινούμενη, ενεργήσαμε προς όφελος της Ένωσης και με μοναδικό γνώμονα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Χίου, εξουσιοδοτώντας τον δικηγόρο Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαο Κυρκούδη να καταθέσει προσφυγή κατά της ακολουθούμενης διαδικασίας και προκειμένου να τηρηθούν τα προβλεπόμενα από το καταστατικό.

Γνωστοί ποδοσφαιρικοί μεγαλοπαράγοντες αψηφώντας θρασύτατα τον πέλεκυ της δικαιοσύνης  έχουν στήσει τα πιόνια τους σε «θέσεις μάχης». Έχουν κηρύξει σε βάρος της αξιοκρατίας, της δημοκρατίας και της διαφάνειας πόλεμο εξαπολύοντας ανυπόστατα ψεύδη, λάσπη, συκοφαντίες, ύβρεις και χαρακτηρισμούς κατά αυτών οι οποίοι επιχειρούν να υπερασπιστούν το δίκαιο προσβάλλοντας τα ατομικά τους συμφέροντα και ξεβολεύοντάς τους.

Οι ακατανόμαστοι επιτήδειοι του Ελληνικού και Χιακού ποδοσφαίρου επιχειρούν με δηλώσεις των παπαγάλων τους να μας διαβάλλουν, να σπιλώσουν το όνομά μας, να προσβάλουν την τιμή και την υπόληψή μας. Χρησιμοποιούν κάθε μέσο προκειμένου να εξαπατήσουν την κοινωνία και να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις για να καλύψουν τις πομπές τους.

Εμείς ουδέποτε κινηθήκαμε αντικανονικά, παράτυπα ή ανήθικα..

Άλλοι είναι αυτοί που προσέφυγαν σε αναρμόδιο δικαστήριο για τη δήθεν εξασφάλιση της νομιμότητας της λειτουργίας της ΕΠΣ Χίου.

Άλλοι είναι αυτοί που εξαπάτησαν τη Δικαιοσύνη παρουσιάζοντας ενώπιον Δικαστών ψευδή στοιχεία για να προσπορίσουν στους εαυτούς τους ηθικά ή άλλα οφέλη σε βάρος του ποδοσφαίρου.

Άλλοι είναι αυτοί που εκβίασαν τις Διοικήσεις των Σωματείων μας επειδή άσκησαν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Άλλοι είναι αυτοί που σκοπίμως και συστηματικώς συκοφαντούν μέλη της ΕΠΣ Χίου στις ιστοσελίδες τους.

Άλλοι είναι αυτοί που επιχειρούν με παράνομα μέσα να προστατέψουν τις καρέκλες τους.

Επειδή η παράσταση των επιτήδειων έχει κρατήσει πολύ κι επειδή σκοπίμως επιχειρείται η σύνδεση των Σωματείων μας με τις εκλογές της ΕΠΟ, για το λόγο αυτό αποσύραμε την προσφυγή μας δια δηλώσεως παραιτήσεως από το δικόγραφο του πληρεξουσίου δικηγόρου μας η οποία υπεβλήθη στο αρμόδιο δικαστήριο ήδη από 12-10-2016 και επιφυλασσόμαστε να ασκήσομε τα νόμιμα δικαιώματά μας και να ενεργήσουμε δικαστικά κατά παντός υπευθύνου για κάθε ποινικά κολάσιμη πράξη.

Οι σκοποί μας ήταν και είναι αγνοί και καθαροί. Η ΕΠΣ Χίου θα υπάρχει και μετά από τις εκλογές τις ΕΠΟ και δε σκοπεύουμε να αφήσουμε τη διοίκησή της στα λάθος χέρια! 

Οι υπογράφοντες:

Μισιριώτης Πέτρος

Μπουλάς Φίλιππος

Τζιώτης Γεώργιος

Γαλάτουλας Δημήτριος

Κάρμαντζης Γεώργιος

Νικολαΐδης Κωνσταντίνος

Φεργαδιώτης Ευστράτιος

Κοτσώνης Νικόλαος»

 

 

 

 

 

  

Δείτε επίσης