18.9.2014 12:06

Χωρίς κιγκλιδώματα, ξεχάστε τους αγώνες

ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΑΓΩΝΕΣ

Κιγκλιδώματα ύψους 1.80 μ. πρέπει να εγκαταστήσει ανάμεσα στις εξέδρες και τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου η διοίκηση του δημοτικού σταδίου Χίου. Αυτή είναι μια από τις βασικότερες προϋποθέσεις που έχει θέσει η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου στο Νομικό πρόσωπο του δήμου, για να δώσει άδεια διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων. Παράλληλα έχουν δοθεί «κατευθύνσεις»

 ορισμού μιας κεντρικής θύρας εισόδου των φιλάθλων για τους αγώνες και για τη λήψη μιας σειράς άλλων μέτρων που θα διασφαλίζουν την προστασία των αθλουμένων, των φιλάθλων και των εγκαταστάσεων. Τα ψηλά κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί παλιότερα για ένα μικρό χρονικό διάστημα αφαιρέθηκαν κυρίως επειδή εμπόδιζαν την ορατότητα του κοινού από τις εξέδρες.

« Ψάχνουμε να βρούμε τρόπο εγκατάστασης των κιγκλιδωμάτων χωρίς να εμποδίζεται η ορατότητα στον αγωνιστικό χώρο. Στα πλαίσια του εναρμονισμού με τις αστυνομικές υποδείξεις, έχουν διαχωριστεί ήδη οι τουαλέτες.  Οι γυναικείες είναι απέναντι από το αναψυκτήριο της εισόδου από την οδό Μιχάλων και θα παραμένουν ανοικτές μόνο τις ώρες προπονήσεων των ομάδων  του στίβου.Οι ανδρικές είναι δίπλα στην αίθουσα βαρών και θα λειτουργούν συνεχώς», δηλώνει ο διευθυντής του σταδίου Σταμάτης Λίναρης.

Ταυτόχρονα θα προγραμματισθούν οι εργασίες επισκευής των φθορών που υπάρχουν στα κτίρια, κυρίως στα αποδυτήρια και τα γραφεία των διαιτητών ποδοσφαίρου. Ήδη αντικαταστάθηκαν τα σπασμένα τζάμια, οι νιπτήρες και επισκευάστηκαν οι ντουζιέρες.   

Από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου είναι ανοικτές και πάλι οι είσοδοι των γηπέδων, αλλά το Νομικό Πρόσωπο και η διοίκηση του δημοτικού σταδίου Χίου εξετάζουν τρόπους λειτουργίας που θα διασφαλίζουν την προστασία των εγκαταστάσεων, την  ασφάλεια των αθλουμένων, το διαχωρισμό των προπονήσεων και των αγώνων ποδοσφαίρου και στίβου.

« Στόχος του νέου διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου, το οποίο ανέλαβε τα καθήκοντα του τη Δευτέρα, είναι η δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών προστασίας  των εγκαταστάσεων, των αθλούμενων και των φιλάθλων», προσθέτει.

«Οι αθλούμενοι πρέπει να είναι απόλυτα προστατευμένοι. Για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων και την κατασκευή των αναγκαίων έργων, έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία συνεχών διαβουλεύσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και χρήστες των χώρων». Ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοσθούν, είναι και ο διαχωρισμός των ωρών ποδοσφαίρου και στίβου, για να αποφευχθούν τα ατυχήματα και να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερο τις εγκαταστάσεις, αλλά με ασφαλή τρόπο άθλησης», τονίζει.

«Για την ασφάλεια ορισμένων  αθλητών και τη διεξαγωγή των προπονήσεων τους χωρίς προβλήματα, εξετάζεται και η προοπτική να κλείνουν οι είσοδοι κάποιες εργάσιμες ώρες. Στόχος μας είναι να βοηθάμε όλους τους χρήστες, συζητάμε με όλους και δεχόμαστε προτάσεις για τη δημιουργία του νέου οργανογράμματος λειτουργίας».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ