11.2.2013 16:57

«Για να σωθεί το ποδόσφαιρο…»

ΣΥΝΕΝΤΕYΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ ΣΤΗ SPORTDAY

Κοντά σε συμφωνία βρίσκονται ΠΣΑΠ, ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα, προκειμένου να υπογραφεί ένα μνημόνιο που ΚΑΙ θα διασφαλίζει τα χρήματα στους ποδοσφαιριστές, αλλά ΚΑΙ θα βοηθά στη βιωσιμότητα των ΠΑΕ, όπως δήλωσε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας ο Γιώργος Σαρρής.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αναφέρθηκε και στην πρόταση ανανέωσης συμβολαίου στον Φερνάντο Σάντος και εκτίμησε πως ο Πορτογάλος προπονητής αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο αυτό, που θα ξεκαθαρίσει μετά το ματς με τη Βοσνία στις 22 Μαρτίου.
Αναλυτικά, ο Γιώργος Σαρρής μίλησε στην εκπομπή «Εκ της διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη για:
-την πρόταση ανανέωσης στον Φερνάντο Σάντος: «Υπάρχει μια διάθεση από τη διοίκηση, να συνεχιστεί μετά το 2014 η συνεργασία με τον Φερνάντο Σάντος. Μια πρώτη συζήτηση με τον κ. Σάντος κάναμε, θεωρώ πως η ανταπόκρισή του είναι θετική και είπαμε να συζητήσουμε μετά το ματς με τη Βοσνία, όπου κι εγώ θα έχω στα χέρια μου-αφού μιλήσουμε με τη διοίκηση-μία ολοκληρωμένη πρόταση για την επέκταση της συνεργασίας μας ως το 2016».
-το σχέδιο που εκπόνησε ο Φερνάντο Σάντος για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Αυτός ο προγραμματισμός που αφορά τα ενωσιακά πρωταθλήματα και τις μικρές εθνικές ομάδες δεν έχει ξαναγίνει και θεωρούμε πως με την ανανέωση της συνεργασίας με τον κ. Σάντος, αυτό δεν θα βοηθήσει μόνο τις εθνικές ομάδες, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι η πρώτη φορά που έχει παρουσιαστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα από έναν ομοσπονδιακό προπονητή και είναι μια ευκαιρία για να παράγουμε με μεγαλύτερο ρυθμό Έλληνες ποδοσφαιριστές. Άλλωστε και οι καιροί αυτό επιτάσσουν».
-το αν η ανανέωση της συνεργασίας εξαρτάται από την πρόκριση στο Μουντιάλ: «Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η πρόταση αυτή υπήρχε στα σκαριά. Δεν είναι κάτι ευκαιριακό».
-το αν υπάρχει συμφωνία με τους διεθνείς για το πριμ: «Θεωρώ ότι σχεδόν έχουμε συμφωνήσει. Τα παιδιά έδειξαν κατανόηση και η ομοσπονδία από την πλευρά της έθεσε πιστεύω το θέμα σε σωστή βάση. Είναι διαδικαστικό να συμφωνήσουμε».
-τις σκέψεις για φιλικό σε Αυστραλία, ΗΠΑ ή Κατάρ τον Ιούνιο: «Ένα φιλικό θα κλείσουμε μετά το ματς με τη Λιθουανία. Έχουμε διάφορες προτάσεις, θα τις σταθμίσουμε και θα αποφασίσουμε πού θα πάμε, πάντα σε συνεργασία με τον κ. Σάντος και τα παιδιά».
-το μνημόνιο μεταξύ ΠΣΑΠ, ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκας και Football League: «Ξεκινήσαμε μια συζήτηση με τον ΠΣΑΠ και τις δύο λίγκες, για να καταλήξουμε σε ένα μνημόνιο για να σωθεί το ποδόσφαιρο. Γιατί επί της ουσίας αυτό γίνεται. Ήδη υπεγράφη η σχετική συμφωνία με τη Football League. Θεωρώ πως πολύ σύντομα θα καταλήξουμε σε συμφωνία και με τη Σούπερ Λίγκα. Έτσι και οι ομάδες δεν θα υποβιβαστούν λόγω χρεών, αλλά και οι ποδοσφαιριστές δεν θα χάσουν τα λεφτά τους. Μένουν κάποια διαδικαστικά θέματα. Ήταν ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της ΕΠΟ και σε αυτό βοήθησαν πρώρα οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές κι εν συνεχεία οι ομάδες. Ο ΠΣΑΠ και η Σούπερ Λίγκα έχουν σχεδόν συμφωνήσει κι απομένουν κάποια διαδικαστικά με την ΕΠΟ. Η ομοσπονδία δεν θα εμπλέκεται άμεσα, αφού αν υπάρχουν οφειλές σε παίκτες θα είναι θέμα του ΠΣΑΠ και της λίγκας».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ