17.6.2017 12:59

Εξετάζεται η δυνατότητα διεξαγωγής διεθνούς τουρνουά στη Χίο

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης βρέθηκε στη Χίο τις προηγούμενες ημέρες για να επιθεωρήσει χώρους και να  διερευνήσει με τις τοπικές αρχές αυτό το ενδεχόμενο. 

Οι Χιώτες έβαλαν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη μετά την απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων κι εξέφρασαν τη μεγάλη φιλοδοξία για αγώνες διεθνούς εμβέλειας.

Η ομοσπονδία το θέλει εξίσου, η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν κάνει σαφές ότι θα χρηματοδοτήσουν την προσπάθεια κι έτσι το θέμα τέθηκε επί τάπητος.

Όλοι μαζί εξετάζουν τη δυνατότητα να γίνει διεθνές τουρνουά στη Χίο και μετά θ’ αποφασίσουν τί είδους διοργάνωση μπορεί να φιλοξενηθεί ώστε να δημιουργήσουν φάκελο διεκδίκησης και να τον προωθήσουν προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (E.T.T.U). Θα διερευνηθεί αν μπορεί να γίνει open ηλικιακής κατηγορίας ή ΤΟΠ 10 νέων της E.T.T.U..

Οι εγκαταστάσεις παίζουν μεγάλο ρόλο για την απόφαση που θα παρθεί, πάντως ο Μανώλης Κολυμπάδης σημείωνε ότι το νησί έχει πολύ καλούς χώρους και εκθεσιακά κέντρα.

Οι φορείς μαζί με τα τοπικά σωματεία επιτραπέζιας αντισφαίρισης εξέφρασαν μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα την έντονη επιθυμία της χιώτικης κοινωνίας και των ανθρώπων του αθλήματος στο νησί να γίνει αυτό το μεγάλο βήμα. Η ομοσπονδία συμφώνησε αμέσως με την ιδέα και δεν έχει παρά ν’ αναζητήσει τον τρόπο.

Στη Χίο φαίνεται ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις και ευχή όλων είναι να προχωρήσει το θέμα: Να καταστεί εφικτή η υλοποίηση της ιδέας, να σχηματιστεί ένας καλός φάκελος προς την E.T.T.U. και η χώρα να εξασφαλίσει τη διεξαγωγή ενός τουρνουά, που θα είναι σαν …όνειρο, αν σκεφτεί κάποιος ότι έχει πάνω από δέκα χρόνια να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες.  

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ