Αθλητισμός

21/8/18 20:40

τελ. ενημ.: 21/8/18 20:44

Η Aegean Regatta έριξε άγκυρα στο λιμάνι της Χίου

Προβλήματα στην υδροδότηση των σκαφών εξαιτίας της έλλειψης νερού

Μία από τις κορυφαίες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις που διεξάγεται για 17η συνεχή χρονιά έριξε άγκυρα στο λιμάνι της Χίου το απόγευμα της Τρίτης, έχοντας προηγουμένως προσεγγίσει τα Λιμνιά της Βολισσού.

Φέτος η συμμετοχή ανήλθε σε 52 σκάφη επιβεβαιώνοντας ότι η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των ιστιοπλόων και αποτελεί θεσμό για τον ναυταθλητισμό στην Ελλάδα.

Ο αγώνας ξεκίνησε την Κυριακή από τη Σκύρο, έδεσε στα Λημνιά τους Βολισσού και τα σκάφη θα αναχωρήσουν την Πέμπτη για τη Σάμο όπου θα προσεγγίσουν το Βαθύ και τέλος το Πυθαγόρειο όπου το Σάββατο θα γίνει η τελετή λήξης.

Πρώτο σκάφος που έφθασε στο λιμάνι της Χίου ήταν το σκάφος «Eritos 2 Cosmote», το οποίο έγινε θερμά δεκτό από τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα τουρισμού Δ. Καράλη αλλά και τον Περιφερειακό Σύμβουλο εντεταλμένο για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Π. Μπουγδάνο.

Πρόβλημα με το νερό

Δυστυχώς η άφιξη των σκαφών συνοδεύτηκε με προβλήματα αφού η ροή του νερού στα πίλαρ του λιμένα ήταν ελάχιστη, κάτι που όπως έγινε γνωστό συνέβη εξαιτίας του γεγονότος ότι η ΔΕΥΑΝ Χίου υδροδοτεί τη συγκεκριμένη περιοχή μέρα παρά μέρα.

Η ροή του νερού αποκαταστάθηκε αργότερα ενώ η ΔΕΥΑΝ Χίου έχει σε επιφυλακή μία υδροφόρα σε περίπτωση που χρειαστεί νερό.

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση