21.3.2015 17:30

Διοργάνωση – διαφήμιση για τη Χίο από το Ναυτικό Όμιλο Χίου [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΚΡΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΧΙΟ 130 ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟΣΠΩΝΤΑΣ ΔΙΘΥΡΑΜΒΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ

Την καλύτερη διαφήμιση της Χίου αποτέλεσε η άριστη από πλευράς διοργάνωση του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας από το Ναυτικό Όμιλο Χίου, με τη συμμετοχή περίπου 400 ατόμων (αθλητές, συνοδοί, γονείς) από 15 αθλητικούς ιστιοπλοϊκούς συλλόγους των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης.

Ο χώρος των εγκαταστάσεων του Ν.Ο. Χίου στη Μπέλα Βίστα γέμισε μνήμες από το παρελθόν από τα δεκάδες πανιά, τους πολυάριθμους αθλητές και αθλήτριες αλλά και την άψογη από πλευράς οργάνωσης υποδομή που έχει φτιαχτεί με μέριμνα του Τμήματος Ιστιοπλοΐας του Ομίλου.

Από το πρωί του Σαββάτου ο χώρος των εγκαταστάσεων στη Μπέλα Βίστα είχε πλημμυρίσει από αθλητές και αθλήτριες της ιστιοπλοϊας και συγκεκριμένα από τους Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους της Χίου, της Σύρου, της Μυτιλήνης, της Ρόδου, της Πάρου, της Αντίπαρου, της Κω, των Χανίων, του Ηρακλείου, του Γαζίου Κρήτης, της Άνδρου, της ΠΕΚΕΒ, των Καρδαμύλωνκα. Οι ομάδες και οι συνοδοί τους ξεκίνησαν την προετοιμασία των σκαφών που αγωνίστηκαν σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη, η κατηγορία των Optimist και η δεύτερη των σκαφών Lazer 4,7. Στο νεώσοικο του Ν.Ο. Χίου για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών είχε προηγηθεί δίμηνη προετοιμασία. Ειδικός χώρος για τα σκάφη των αθλητών,  ξεχωριστή δέστρα για τα φουσκωτά σκάφη των συνοδών, μουσική υπόκρουση, ελαφριά γεύματα για τους αθλητές και πολλά άλλα, μέχρι και ειδικό όχημα γνωστής εταιρίας ιστιοπλοϊκών ειδών για τις τελευταίες ανάγκες των σκαφών και των αθλητών. «Ποτέ δεν έχω δει Περιφερειακό Πρωτάθλημα με τέτοια οργάνωση και φροντίδα. Είναι άξιοι επαίνων στο Τμήμα Ιστιοπλοΐας του Ν.Ο. Χίου και αυτό δεν θα περάσει απαρατήρητο από την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία», εξομολογούνταν σε όσους τον ρωτούσαν ο Ομοσπονδιακός προπονητής κ. Σκλαβούνος, δείγμα της ικανοποίησης που επικρατούσε στους φιλοξενούμενους.

Τρίμηνη δουλειά

Για την διοργάνωση κυριολεκτικά χύθηκε... ιδρώτας πολύς. Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από το Δεκέμβρη και η στήριξη πολλών τοπικών αλλά και εκτός Χίου επιχειρήσεων, όπως και το Δήμου Χίου και της Περιφέρειας ήταν καθοριστική για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση. Παράλληλα, τα μέγιστα προσέφεραν για την διευκόλυνση των σκαφών και των αποστολών η Blue Star Ferries, η SHELL με τη δωρεά καυσίμων, η Hellenic Sea Ways αλλά και περισσότερες από 30 τοπικές επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για οικονομική στήριξη. Παράλληλα ξεχωριστή βοήθεια προσέφερε και η ΑΕΙΝΑΥΤΗΣ με το πλοίο «ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ». 

 
Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ