11.1.2013 14:33

Δίνει λύση ο Βαρβασιακός

ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΗ ΣΤΟ ΒΑΡΒΑΣΙ, ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ

Ένα μέρος από το οικόπεδο που είναι το γήπεδο της  στις όχθες του χείμαρρου Παρθένη στο Βαρβάσι, δηλώνει διατεθειμένη να παραχωρήσει στο δήμο Χίου η διοίκηση του Βαρβασιακού για να διευκολύνει την εφαρμογή της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου να αφαιρέσει τα παλιό μπάζωμα και να επαναφέρει την  κοίτη περίπου στα παλιά φυσικά της όρια.
 
Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εμφανίζεται διατεθειμένο να υποχωρήσει από την αρχική αρνητική του θέση, η κίνηση καλής θέλησης  του Βαρβασιακού δίνει μια διέξοδο στην υπόθεση, αλλά  η δημοτική αρχή θα πρέπει να τρέξει τις διαδικασίες, γιατί  η ρευστότητα των εξελίξεων μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και να οδηγήσει σε νέα αδιέξοδα.
 
Η υπόθεση δεν είναι καθόλου απλή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Σταμάτη Γάβανο, ο οποίος υποστηρίζει ότι   τα όρια της έκτασης που παραχωρήθηκε πριν από μισό αιώνα περίπου στο σύλλογο δεν έχουν αλλάξει, αλλά απλά τώρα φαίνεται περισσότερο ο χώρος επειδή υπερυψώθηκε και περιτοιχίστηκε για να  προστατευθεί από τα νερά το Παρθένη.
 
«Όποιοι θεώρησαν ότι η υπόθεση είναι εύκολη, έκαναν μεγάλο λάθος. Ο Βαρβασιακός είναι κατοχυρωμένος, δεν έχει παρανομήσει και κανείς δεν μπορεί να μας χρεώσει κάτι και να μας υποχρεώσει για τίποτα. Άλλοι θα έπρεπε να απολογηθούν.  Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο με νόμιμη παραχώρηση στο δήμο  ενός τμήματος από το οικόπεδο, κίνηση που θα κάνουμε ως δείγμα καλής θέλησης για να μην ταλαιπωρούμαστε άλλο για μια υπόθεση που κανείς δεν θα βγάλει άκρη», δηλώνει ο Σταμάτης Γάβανος.
 
Την εξέλιξη των διαβουλεύσεων βεβαιώνει και ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Λάκης Τσακός, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει χρονικά την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ