Αθλητισμός

24/9/15 17:42

τελ. ενημ.: 24/9/15 17:42

«Δεν θα επιτρέψουμε να καταργηθούν»

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΩΝ 28ων ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ

«Ελπίζουμε και θα αγωνισθούμε η ματαίωση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου να είναι για φέτος μόνο, να μην επαληθευτεί το ρητό ουδέν μονιμότερο του προσωρινού».

Αγανακτισμένος και απογοητευμένος δηλώνει ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου, Πέτρος Φλάμος από την οριστική ματαίωση των 28ων Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων, επειδή η Γενική Γραμματεία Νησιώτικης Πολιτικής και Αιγαίου δεν διέθεσε 60.000 ευρώ για την οργάνωση και διεξαγωγή τους.

«Οι αγώνες του  σημαντικότερου περιφερειακού, αγωνιστικού θεσμού στίβου στη χώρα μας και οι παλαιότεροι στον Αιγαιοπελαγίτικο χώρο, αρχικά είχαν ορισθεί να  γίνουν στην Λέσβο το προσεχές Σάββατο 26-27/09/2015. ΗΕΑΣ Λέσβου 25 μέρες πριν τη διεξαγωγή τους ενημερώθηκε από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ότι  δεν θα πραγματοποιηθούν επειδή  δεν έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες πιστώσεις για  την μετακίνηση και διαμονή των ομάδων στην Λέσβο».

Στη Ρόδο

Οι 60.000 διατέθηκαν για την αποπληρωμή εξόδων μεταφοράς νερού σε κάποια νησιά. Μετά από πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία αναλάμβανε την κάλυψη των εξόδων διαμονής και διατροφής των 550 περίπου αθλητών και συνοδών των ομάδων, ανακοινώθηκε ότι οι αγώνες  θα γινόταν στην Ρόδο στις 3 Οκτωβρίου. 

«Μετά από αυτή την πρωτοβουλία η Γενική Γραμματεία Νησιώτικης Πολιτικήςδεσμεύθηκε  ότι θα καταβάλλει 10.000  ευρώ, τα οποία δεν έδωσε. Δηλαδή οι αγώνες δεν θα γίνουν επειδή δεν υπάρχουν περίπου 25.000  ευρώ!», πρόσθεσε δεικτικά.

Αγώνες

Γι’  αυτούς τους αγώνες, που διεξάγονται ανελλιπώς τα τελευταία 30 χρόνια κατασκευάστηκε ένα δίκτυο σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλα τα νησιά.

«Οι υπεύθυνοιστερούν από την Αιγαιοπελαγίτικη νεολαία την ευκαιρία του ετήσιου αγωνιστικού και όχι μόνο ανταμώματος, η συμβολή του οποίου στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού των νησιών είναι καθοριστική. Οι αθλητές προπονούνται όλο το χρόνο για να συμμετάσχουν σε αυτούς τους αγώνες και η πολιτεία τους απογοητεύει. Οι αγώνες γίνονται Φθινόπωρο για να επεκτείνεται η τουριστική σεζόν,  θεωρούμε αδικαιολόγητη και καταστροφική την ματαίωση του θεσμού για την φετινή χρονιά. Δεν θα επιτρέψουμε η προσωρινή ακύρωση να γίνει μόνιμη».

Επίθεση στο δήμαρχο

Ο Π. Φλάμος επιτέθηκε σφοδρά  και εναντίον του δήμαρχου Μανώλη Βουρνού , τον οποίο κατηγόρησε για  θεσμική αδιαφορία και επίδειξη περιφρόνησης  στο πρόσωπο του.
«Όταν πληροφορηθήκαμε τα αίτια της αναβολής, κινητοποιηθήκαμε τοπικά. Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου αύξησε την επιχορήγηση της  από 2 σε 6.000 ευρώ. Ο δήμος Χίου  αδιαφόρησε. Δύο φορές ζήτησα  να συναντηθώ με το δήμαρχο, αλλά δεν μεδέχθηκε. Περιφρόνησε τον παλιότερο δημοτικό σύμβουλο, τον πρόεδρο της τοπικής  επιτροπής ΣΕΓΑΣ, τον παλιότερο πρόεδρο συλλόγου στίβου στη Χίο. Ή δεν έχει χρήματα, ή δεν έχει διάθεση να μας συνδράμει».

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση