Αθλητισμός

7/11/14 10:18

τελ. ενημ.: 10/11/14 10:04

Βραχυκύκλωμα στην Ε.Π.Σ

ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 24.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ.

Ένας νέος πολύ σοβαρός πονοκέφαλος ταλαιπωρεί την Ε.Π.Σ. Χίου και διαταράσσει τις σχέσεις της με το δήμο. Η Ένωση καλείται να πληρώσει 30.000 ευρώ (με τις προσαυξήσεις) περίπου στο Δήμο Χίου για την κατανάλωση ρεύματος στο Ενωσιακό Στάδιο της Καλλιμασιάς. Το χρέος έφτασε σε αυτό το ύψος, επειδή δεν έχει πληρώσει ποτέ κανένα λογαριασμό από το 2008 που κατασκευάστηκε και λειτουργεί με τη νέα του μορφή, επειδή το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης δεν αναγνωρίζει παλιότερη απόφαση του πρώην δήμου Ιωνίας με την οποία θα έπρεπε να αναλάβει την καταβολή του τιμήματος των ανταποδοτικών τιμολογίων. Λόγω αυτής της οφειλής η ΕΠΣ Χίου και ο πρόεδρος της δεν έχουν φορολογική ενημερότητα,  μέχρι να γίνει διακανονισμός για την εξόφληση του ποσού. Για την επίλυση του άμεσου προβλήματος της πληρωμής του χρέους των 24.000 ευρώ αποφασίστηκε να δημιουργηθεί επιτροπή η οποία θα ζητήσει ο Δήμος να καλύψει το ποσό.

Η Ένωση βασίζεται και στις προσπάθειες που καταβάλλει να την απαλλάξει από την πληρωμή του χρέους ο πρώην πρόεδρος της και πρόεδρος της Ε.Π.Ο Γ. Σαρρής, αλλά  η προσπάθεια είναι σχεδόν αδύνατη.                                                

Πρόβλημα βιωσιμότητας                                                                                                        

Το Νομικό Πρόσωπο του δήμου δεν δέχεται να αναλάβει την κάλυψη του χρέους και την διαχείριση του γηπέδου αφού όπως τόνισε σε πρόσφατη σύσκεψη των φορέων για την υπόθεση ο πρόεδρος Παντελής Καμπούρης, τα στάδια που ήδη διαχειρίζεται το Νομικό Πρόσωπο αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα οικονομικής βιωσιμότητας.                             

Οι λύσεις                                                                                                                               

Οι λύσεις που εξετάζονται για τη διασφάλιση της λειτουργίας  τους είναι επώδυνες και δύσκολα θα τις δεχθούν οι διοικήσεις των συλλόγων. Η πρώτη είναι  να πληρώνουν οι ομάδες το 50% των καταναλώσεων ρεύματος. Η δεύτερη, που θα συναντήσει και τις μεγαλύτερες αντιδράσεις είναι να συνενωθούν τα περιφερειακά γήπεδα, να κλείσουν και να λειτουργεί εκ περιτροπής ένα μόνο γήπεδο από αυτά κάθε αγωνιστική σεζόν. Τα γήπεδα που θα κλείσουν αν εφαρμοσθεί αυτή η προοπτική και θα λειτουργεί εκ περιτροπής είναι των Νενήτων, του Πυργίου και της Καλαμωτής.
 Μετά από την κατάθεση των δύο προτάσεων από το Νομικό Πρόσωπο, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε να ελεγχθεί η ρευματοδότηση του γηπέδου της Καλλιμασιάς και τα φώτα να ανάβουν μόνο αν πληρώνει το κόστος του φωτισμού η γηπεδούχος ομάδα.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση