Αθλητισμός

23/1/18 17:26

τελ. ενημ.: 24/1/18 10:22

ΒΙΝΤΕΟ- Τριπλή δέσμευση του Γ.Γ. Αθλητισμού για Καρδάμυλα, Ιωνικό και σχολεία της Χίου

Μεγάλες ελλείψεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις κατέγραψε κατά διάρκεια περιοδείας του στο νησί μας  ο Γ. Γ. του Υπουργείου Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, που συνοδευόμενος από στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοτικής Αρχής ξεναγήθηκε σχεδόν στο σύνολο των αθλητικών υποδομών της Χίου.

Οι εξαγγελίες

Από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Συναδινός εξήγγειλε τη μελέτη δημιουργίας Κλειστού Προπονητικού Κέντρου στα Καρδάμυλα μέσα από το οποίο θα μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των αθλουμένων στη Βόρεια Χίο. Παράλληλα δεσμεύτηκε για την δημιουργία εγκαταστάσεων με άμμο για Beach Volley σε χώρο δίπλα από τις εγκαταστάσεις του Ιωνικού Κολυμβητηρίου.

Σημαντικά ήταν και τα όσα εξήγγειλε για το 2ο Λύκειο Χίου το οποίο θα ενταχθεί σε πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας το οποίο προβλέπει την αναβάθμιση των σχολικών γηπέδων και εγκαταστάσεων, που θα αξιοποιηθούν εκτός των άλλων και κατά τις απογευματινές ώρες.

Οι διαπιστώσεις

Κατά την ημερήσια περιοδεία του ο κ. Συναδινός επισκέφθηκε σχολεία αλλά και το γυμναστήριο του Αίπους, το οποίο είχε δημιουργηθεί κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και που διαπίστωσε ότι εγκαταλειφθεί εντελώς όπως και πολλά αντίστοιχα γυμναστήρια σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Συνοδινός παρατήρησε ακόμη την έλλειψη γηπέδου με ταρτάν, για να μπορούν οι αθλητές του στίβου να πραγματοποιούν αθλήματα με ρίψεις καθώς και τις δυσκολίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Κλειστό Γήπεδο του νησιού. «Το Κλειστό Γήπεδο του νησιού αυτή τη στιγμή έχει δύο βασικά προβλήματα. Δεν υποστηρίζει χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και προσβασιμότητα για άτομα με ειδικές ανάγκες», συμπλήρωσε ο Μ. Βουρνούς, αναφορικά με το ζήτημα.

 «Ένας από τους κλάδους που θα βελτιωθεί το 2018, εκτός από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, θα είναι ο αθλητισμός. Πρέπει να δώσουμε στο κοινό σωστές υποδομές, προκειμένου να το βοηθήσουμε να αναπτυχθεί αλλά και να ενταχθούν ακόμη περισσότερα παιδιά σε αυτόν. Η Χίος είναι ένα μεγάλο νησί και οφείλει να παρέχει στους κατοίκους της σωστές και καλές υποδομές αθλητισμού, τόσο στους μαθητές των σχολείων όσο και στους υπόλοιπους Χιώτες», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας. 

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση