19.4.2017 15:34

ΒΙΝΤΕΟ- Σε ρυθμούς επιτραπέζιας αντισφαίρισης η Χίος

Σίγουρα η επιτραπέζια αντισφαίριση δεν είναι ένα από τα αθλήματα της πρώτης γραμμής, παρότι στην Ελλάδα μετράει σχεδόν έναν αιώνα ζωής. Στη χώρα μας το άθλημα κάνει την εμφάνισή του τη δεκαετία του 1920, την ίδια περίοδο δηλαδή που σε τοπικό επίπεδο ξεκινά τη δράση του το αρχαιότερο αθλητικό σωματείο του νησιού και ένα από τα σημαντικότερα του Αιγαίου, ο Παγχιακός Γυμναστικός Σύλλογος με έτος ιδρύσεως το 1924.

Σχεδόν έναν αιώνα μετά, η Επιτραπέζια Αντισφαίριση συναντιέται για πρώτη φορά  με τον Παγχιακό Γυμναστικό Σύλλογο στη Χίο, μέσα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο νησί μας 21 – 23 Απριλίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Χίου.

Η διοργάνωση

Πρόκειται για την τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ομαδικών και ατομικών αγωνισμάτων για παίδες και κορασίδες, που για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στη Χίο έπειτα από πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Για τον συγκεκριμένο σκοπό θα βρεθούν στο νησί μας 130 αθλητές, προπονητές, διαιτητές και συνοδοί με τη διοίκηση του Παγχιακού Συλλόγου να απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε παιδιά, γονείς και φορείς να βρεθούν το επόμενο 3ήμερο στο Κλειστό Γυμναστήριο Χίου δικαιώνοντας τον αγώνα για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης στο νησί.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό μία τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος να γίνεται στο νησί μας. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό, ήταν διαχρονικό αίτημά μας και είναι τιμή μας που μας εμπιστεύθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία. Είναι μία ευκαιρία ο κόσμος να θαυμάσει πανελλήνιους πρωταθλητές αλλά και Χιωτάκια στην προσπάθειά τους να καταλάβουν μία θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η είσοδος είναι δωρεάν και αυτό που ζητάμε είναι ο κόσμος να μας στηρίξει με την παρουσία του», ανέφεραν στον «π» τα μέλη του Παγχιακού Γυμναστικού Συλλόγου.  

Το πρόγραμμα

Η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ανοίγει στις 9 το πρωί της Παρασκευής με την τελετή έναρξης. Αμέσως ξεκινάνει οι αγώνες των ομίλων στα ομαδικά αθλήματα που θα ολοκληρωθούν στις 17:00 της ίδιας ημέρας. Το πρωί του Σαββάτου οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 09:00 με τους ημιτελικούς και τους τελικούς της ομαδικής κατηγορίας και αμέσως μετά θα υπάρξει διακοπή μίας ώρας για να ξεκινήσουν οι αγώνες των ατομικών και των διπλών αγωνισμάτων που θα κρατήσουν μέχρι τις 19:00. Τέλος την Κυριακή οι αγώνες θα ξεκινήσουν και πάλι στις 09:00 με τους ημιτελικούς και τους τελικούς των ατομικών και διπλών αγωνισμάτων για την ανάδειξη των πρωταθλητών Ελλάδος.

«Προσκαλούμε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες και να γνωρίσει από κοντά το άθλημα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης», ανέφερε από την πλευρά του ο Κ. Αναγνώστου.

Σε ότι αφορά στη Χίο, τα αγόρια θα εκπροσωπήσει η ομάδα της Βοκαριάς και τα κορίτσια η ομάδα του Παγχιακού Γυμναστικού Συλλόγου.

Χορηγός Επικοινωνίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος είναι ο «π» και το «Politischios.gr». 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ