Αθλητισμός

23/9/16 19:00

τελ. ενημ.: 23/9/16 19:00

Αθλητικάντης

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΗΣ Ε.Π.Σ ΧΙΟΥ

Μάρκος Προγούλης

Το όνομα του Μάρκου Προγούλη παίζει πολύ δυνατά για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο  που είναι σχεδόν έτοιμο και θα διεκδικήσει την ανάληψη της διοίκησης στις εκλογές του Φεβρουαρίου του 2017 στην ΕΠΣ Χίου. Είναι ένα γερό χαρτί γιατί είναι γνώστης του ποδοσφαίρου μας, αλλά και επειδή έχει τρείς ομάδες  δικές του με την παρέα των ανθρώπων που τις έχουν δημιουργήσει και τις συντηρούν, με αποτέλεσμα να έχει εξασφαλισμένους και τους αντίστοιχους ψήφους από Λέοντα, Κυβέλη και Ερασιτέχνη. Άλλοι δύο σημαντικοί λόγοι που ούτως ή άλλως ήταν και είναι  απέναντι από την πρώην διοίκηση Σαρρή και τους διαδόχους του είναι η προσωπική υπόθεση της βαριάς τιμωρίας του για το θέμα της χρήσης παικτών ανάμεσα στα τρία σωματεία. Ο Μάρκος ποτέ δεν ξέχασε την αντιμετώπιση που είχε και είναι δεδομένο ότι  είναι απέναντι σε αυτά τα πρόσωπα και έχει τη δύναμη να επηρεάζει καταστάσεις. Είναι από τους πρώτους που βολιδοσκόπησε η ομάδα Φεργαδιώτη-Νικολαϊδη και ο Μάρκος τέθηκε στη διάθεση τους χωρίς ενδοιασμούς. Υπάρχει όμως ένα δεδομένο πρόβλημα. Θέλει να παίξει ακόμη μπάλα, το έχει απωθημένο από μικρός που ο πατέρας του δεν τον άφηνε και τώρα θέλει να συνεχίσει να παίζει όσο θεωρεί ότι τον κρατάνε τα πόδια του. Γι’ αυτό αν και τον πιέζουν να ενταχθεί ο ίδιος στο ψηφοδέλτιο εκείνος αρχικά είχε θέσει στη διάθεση τους το συνεργάτης του Στέλιο Γλύκα, ο οποίος θα εκπροσωπούσε τον ίδιο και τους συλλόγους που συντηρούν. Όμως τώρα υπάρχει πρόβλημα. Ο Στέλιος πιέσθηκε από τους αδελφούς Αποστολή και μπήκε στα διοικητικά της Δόξας και ο Μάρκος είναι υποχρεωμένος να βρεί άλλο αντιπρόσωπο ή να ενταχθεί ο ίδιος όπως επιθυμεί η ομάδα που τον πολιορκεί. Σε τελευταία επαφή που είχε με το Νίκο Κοτσώνη επανέλαβε τη δεδομένη στήριξη του, αλλά άφησε να αιωρείται το ερώτημα αν θα συμμετάσχει ο ίδιος ή με «εκπρόσωπο του» στο ψηφοδέλτιο.

Η μουριά

Και κάτι ποδοσφαιρικό για το Μάρκο, για να σπάσει η μονοτονία του εκλογικού θέματος. Όποιοι τον  ακούν στους αγώνες του που δίνει ο Λέοντας στο Φαφαλίειο στάδιο να φωνάζει  όταν η ομάδα του κερδίζει «στη μουριά, στη μουριά», ξέρουν πια ότι αναφέρεται συνθηματικά στην μουριά που βρίσκεται στη βορεινή πλευρά 

 Ζητά  από τους παίκτες της ομάδας του να κάνουν καθυστερήσεις πετώντας τη μπάλα έξω από το γήπεδο.

Οι παραιτημένοι

Μία από τις σημαντικές παραμέτρους των επικείμενων εκλογών είναι και το θα κάνουν οι παραιτημένοι του διοικητικού συμβουλίου. Ο Γιώργος Σαρρής  μετά από την παραίτηση του από την προεδρία της ΕΠΟ λόγω της απαγόρευσης που του έχει επιβληθεί να ασχολείται με το ποδόσφαιρο τυπικά έχει αποσυρθεί και ιδιωτεύει, αλλά τα στελέχη του αντίπαλου ψηφοδελτίου του επισυνάπτουν ότι εξακολουθεί να κινεί τα ηνία πίσω από την ομάδα των δικών του συμβούλων της Ένωσης και θέλει να καθοδηγεί τις εξελίξεις για να δείξει στην ΕΠΟ ότι έχει δύναμη και να έχει ρόλο στις επικείμενες εξελίξεις σε κεντρικό επίπεδο. Ο ίδιος το διαψεύδει και υποχρέωσε τον πρώην πρόεδρο Γιώργο Φρατζέσκο να ανακαλέσει τη δήλωση που είχε κάνει ότι ανατράπηκε από την ομάδα των πέντε συμβούλων της πλειοψηφίας μετά από διαβούλευση που είχαν μαζί του. Ο παραιτηθείς πρόεδρος Γιώργος Φρατζέσκος είναι πολύ δυσαρεστημένος από τους πρώην συνεργάτες του, δεν θέλει να αναμειχθεί άλλο στα διοικητικά της Ένωσης, αλλά είναι σίγουρο ότι όσο μπορεί θα είναι απέναντι από όποια προσπάθεια συνδέεται με τα συγκεκριμένα άτομα που τον ανέτρεψαν στην ουσία. Οι Γιάννης Βενέτης και Σταύρος Αφενδής  δέχονται πιέσεις να  ενταχθούν και πάλι στο ψηφοδέλτιο της σημερινής πλειοψηφίας, αλλά προς το παρόν δηλώνουν αποφασισμένοι να μην ασχοληθούν με την Ένωση και να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στις ομάδες τους, Άτλα Νεοχωρίου και Ηρακλή Θυμιανών. Ο Στρατής Φεργαδιώτης είναι από τους επικεφαλείς της αντίπαλη κίνησης και ο Σπύρος Κωστάλας δεν θέλει να ασχοληθεί άλλο, αλλά έως το τέλος αναμένονται εξελίξεις και σε αυτό το επίπεδο γιατί το Κ.Κ.Ε θέλει και θα προσπαθήσει να έχει έναν αντιπρόσωπο του στο διοικητικό σχήμα. Ο Γιάννης Μονιός έχει διακόψει κάθε επαφή με τα διοικητικά του ποδοσφαίρου απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί και το γενικότερο κλίμα που συνάντησε μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Η πλειοψηφία

Η  πλειοψηφία δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες της. Χαρακτηριστικό είναι το ότι στον αγώνα του Σούπερ Κάπ, που είναι ένας επίσημος θεσμός, το παρόν στο γήπεδο έδωσαν μόνο τέσσερα μέλη της διοικητικής πλειοψηφίας, ο Φραγκούλης Κουκής, η Χριστίνα Σεράφη ο Παναγιώτης Δημητρακόπουλος και ο Βασίλης Μήτσουρας. Ο Φραγκούλης Κουκής δηλώνει απογοητευμένος και έτοιμος να αποχωρήσει, αλλά το ευμετάβλητο του χαρακτήρα και των απόψεων του αφήνει ανοικτά τα πάντα. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι από τους εναπομείναντες παράγοντες είναι δυσαρεστημένοι, κουρασμένοι, απογοητευμένοι και έχουν δηλώσει την πρόθεση να μην είναι υποψήφιοι στις  εκλογές. Ο ίδιος έλεγε ότι κανένας από τους παλιούς δεν ήθελε να καλύψει και τη χηρεύουσα τότε θέση του προέδρου επειδή είναι ηλεκτρική καρέκλα και μάλλον δικαιώθηκε από τις εξελίξεις και την κάλυψη της. Είναι γεγονός ακόμη ότι έχουν καταθέσει προτάσεις συμμετοχής στο υπό κατάρτιση ψηφοδέλτιο σε νέα πρόσωπα, αλλά οι περισσότεροι παράγοντες διστάζουν να εμπλακούν και έχει δημιουργηθεί η εκτίμηση ότι δύσκολα θα καταρτίσουν αξιόμαχο ψηφοδέλτιο.

Γιώργος Ρές

Ο Γιώργος Ρές έχει έλθει από πέρσι κοντά στην Ένωση και εκτελεί χρέη παρατηρητής σε αγώνες. Αποτελεί ένα πολύ καλό παράγοντα που όλοι θέλουν στο ψηφοδέλτιο τους. Αρχικά ο Γιώργος φαινόταν διατεθειμένος να συζητήσει την προοπτική ενεργότερης ανάμειξης του στην Ένωση, αλλά μετά από  τα τελευταία γεγονότα αποφάσισε να απορρίψει τις προτάσεις και να εξακολουθήσει να προσφέρει μόνο από το πόστο του παρατηρητή αγώνων, αν τον θέλει και η  διοίκηση που θα εκλεγεί. Έχει πολύ καλές επαφές και με τις δύο πλευρές, αφού η ιστορία και  ο χαρακτήρας του τον έχουν κατατάξει στα πρόσωπα κοινής αποδοχής.  

Δείτε επίσης