Αθλητισμός

22/9/15 17:23

τελ. ενημ.: 22/9/15 17:24

Αθλείστε; Πληρώστε!

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΕΛΩΝ ΧΡΗΣΗΣ, ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΠΑΝΤΑ Ο Π. ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ

«Τα σωματεία διακινούν περισσότερα χρήματα από 1 εκ. το χρόνο για μεταγραφές. Μπροστά σε αυτά τα ποσά, δεν είναι τίποτα γι’ αυτά να δίνουν 400 ευρώ  το χρόνο για τη χρήση των γηπέδων».  Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παντελής Καμπούρης δεν κρύβεται πίσω από το δακτυλάκι του και δεν διστάζει να απαντήσει στις επικρίσεις σωματείων και ιδιωτών  για την απόφαση επιβολής τελών χρήσης των Κλειστών Γυμναστηρίων και των γηπέδων.

Τα ερασιτεχνικά σωματεία που θα χρησιμοποιούν έως  20 ώρες την εβδομάδα για προπονήσεις τα Κλειστά γυμναστήρια θα πληρώνουν  2 ευρώ την ώρα.  Για περισσότερες ώρες θα καταβάλλουν επιπλέον 1 ευρώ την ώρα. Οι σύλλογοι που θα χρησιμοποιούν τα Κλειστά γυμναστήρια  θα πρέπει να καταβάλλουν 20 ευρώ την ώρα. Οι μεμονωμένοι πολίτες θα καταβάλλουν 2 ευρώ την ώρα.

«Δεν υπάρχει πια δωρεάν αθλητισμός, πρέπει και εμείς να συντηρούμε και να επισκευάζουμε τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις, να πληρώνουμε υπαλλήλους να καλύπτουμε όλες τις υποχρεώσεις μας. Τα σωματεία είχαν μάθει να μην πληρώνουν τίποτα, με την απόφαση αυτή απλά εμείς τα καλούμε να οργανωθούν, να καταμερίσουν σωστά την οικονομική τους διαχείριση και να λειτουργήσουν σωστά».

Θηλειά

Τα περισσότερα σωματεία υποστηρίζουν ότι με την απόφαση αυτή οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό και κοινωνικό  αφανισμό.

«Με τα περσινά δεδομένα προπονούμαστε πέντε ώρες την εβδομάδα. Για ένα χρόνο θα πρέπει να πληρώσουμε 400 ευρώ. Τα έσοδα μας είναι μηδενικά, μας βάζουν θηλειά στο λαιμό», λένε.

Η Φάρκαινα

Το μέτρο θα επεκταθεί και στα γήπεδα ποδοσφαίρου. Εδώ, υπάρχει η πρόθεση να αξιοποιηθούν οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις της Φάρκαινας.

«Οι πολίτες που κάνουν τζόκινγκ και γυμνάζονται, θα μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τις  αθλητικές εγκαταστάσεις στη Φάρκαινα. Είναι ένα νέο και σύγχρονο αθλητικό κέντρο. Όσοι επιλέγουν να χρησιμοποιούν ατομικά τα δημοτικά γήπεδα θα πληρώνουν 2 ευρώ την ώρα. Τα αντίτιμα κυμαίνονται σε εφικτά πλαίσια, ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι δράσεις είναι ανταποδοτικές», προσθέτει ο Π. Καμπούρης.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση