7.10.2016 17:48

Ανοιχτή επιστολή του Ι. Λορέντζου για τα τεκταινόμενα στην Ε.Π.Σ. Χίου

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟ BLOG ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Τους λόγους για τους οποίους επιχειρεί την εκ νέου παρουσία του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου, για 3 μήνες μέχρι να γίνουν οι τακτικές εκλογές, εξηγεί μέσα από αναλυτική επιστολή του ο Ιάκωβος Λορέντζος.

Στην ίδια επιστολή του αναφέρει ότι προέτρεψε τον πρόεδρος της ΕΠΣ να παραιτηθεί, αφού σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτή τη θέση.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Λορέντζου:

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα πράγματα της ΕΠΣ Χίου, και έχοντας να αντιμετωπίσω μία αναίτια και ολομέτωπη επίθεση, κρίνω απαραίτητο να τοποθετηθώ, για να προστατέψω από τη μία το όνομά μου και από την άλλη τα σωματεία.

Η πορεία μου στο ποδόσφαιρο του νησιού είναι γνωστή σε όλους αλλά κρίνω σκόπιμη μία μικρή επανάληψη. Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο σε ηλικία 13 ετών στο σωματείο Π.Ο. Αετός, την ομάδα του πατέρα μου. Εκεί έπαιξα 5 χρόνια με αμοιβή 2 πάστες Serano στο ζαχαροπλαστείο «Μέλισσα» και 50 δραχμές δώρο από τον αείμνηστο θείο μου Μανώλη Τσουρή επειδή σε κάποιο αγώνα είχα σκοράρει 6 φορές. Η επόμενη ομάδα μου ήταν ο Λαίλαπας, την οποία υπηρέτησα για 5 χρόνια, το τέλος των οποίων σηματοδότησε ουσιαστικά και το τέλος της αγωνιστικής μου πορείας.

Μετά ασχολήθηκα παραγοντικά με τον Παγχιακό στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων μετά από πρόταση του αείμνηστου Σάκη Δόκα, προπονητή του Παγχιακού στη Δ’ Εθνική, με τον οποίο με συνέδεε στενή φιλία. Η πρόταση του Σάκη ήταν το έναυσμα για να μπω σε αυτό το χώρο.

2 χρόνια μετά, ο πρόεδρος των πρόεδρων, όπως τον αποκαλώ εγώ, Γιάννης Ζαννάρας, με κάλεσε στο γραφείο του και μου είπε: «Έλα στις Δημόσιες Σχέσεις του Βαρβασιακού για να ανεβάσουμε την ομάδα στη Γ’ Εθνική». Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του και όντως, για πρώτη φορά στα χρονικά του Χιώτικου ποδοσφαίρου είχαμε εκπροσώπηση στην τρίτη κατηγορία. Σε όλο αυτό το διάστημα της ενασχόλησης μου, τα έξοδα των Δημοσίων Σχέσεων επιβάρυναν εξ ολοκλήρου τη δική μου τσέπη. Όποιος ξέρει από ποδόσφαιρο καταλαβαίνει ότι οι Δημόσιες Σχέσεις στοιχίζουν ακριβά σε επίπεδο Εθνικών κατηγοριών (τραπέζια, φιλοξενίες κλπ.).

Μετά από τις επιτυχίες που είχαμε με το Βαρβασιακό, είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ άλλο με το ποδόσφαιρο ώσπου στις εκλογές της ΕΠΣ το 2005, με κάλεσε ο Γιώργος Σαρρής και μου ζήτησε να είμαι υποψήφιος με το συνδυασμό του. Επειδή οι εκλογές θα γίνονταν με σταυρό και με αντίπαλο στρατόπεδο, δέχτηκα για να διαπιστώσω αν οι ομάδες με είχαν ξεχάσει. Αυτό δεν συνέβη, καθώς βγήκα 2ος μετά τον Γιώργο Σαρρή σε ψήφους. Πάντα με το σκεπτικό ότι δεν με ενδιαφέρουν οι τίτλοι και οι καρέκλες, ζήτησα από τον πρόεδρο να είμαι απλός σύμβουλος. Στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του 2005 (είναι κατατεθειμένο στα πρακτικά) παραιτήθηκα από την αποζημίωσή του παρατηρητή αγώνα για οποιοδήποτε παιχνίδι οριζόμουν, στάση την οποία τηρώ ως σήμερα. Τέλος, η αμοιβή του παρατηρητή στους αγώνες της Δ’ Εθνικής ήταν 60 ευρώ, και όταν η απόφαση του ΔΣ ήταν να εισπράττουν οι παρατηρητές τα χρήματα και να τα αποδίδουν στην ΕΠΣ, εγώ συνέχισα να πηγαίνω στους αγώνες χωρίς να αμείβομαι και απέδιδα τα 60 ευρώ στην ΕΠΣ από το υστέρημά μου.

Όταν διέκρινα ότι οι διαφορές μου με τον γ.γ. ήταν αγεφύρωτες και καθιστούσαν ανέφικτη την ομαλή συνεργασία, δήλωσα την παραίτηση μου και έφυγα. Έφυγα από το συμβούλιο, αλλά ποτέ δε σταμάτησα να έχω άριστη σχέση με το Γιώργο Σαρρή (που ήταν και ο γιατρός της οικογενείας μου πριν καν συνεργαστούμε ποδοσφαιρικά). Αν αυτή τη στιγμή ζει ο πεθερός μου είναι λόγω μιας έγκαιρης διάγνωσης του Γιώργου.

Για να μην κουράσω άλλο, ερχόμαστε στο σήμερα.

Βλέποντας την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΕΠΣ και πάντα με γνώμονα την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο, έκρινα ότι πρέπει να βγω μπροστά και να συμμετάσχω εκ νέου στο διοικητικό συμβούλιο (ΜΟΝΟ για 3 μήνες, μέχρι να γίνουν οι τακτικές εκλογές και αυτό αποτελεί ΔΕΣΜΕΥΣΗ).

Από τη στιγμή που εκδήλωσα αυτό το ενδιαφέρον, όλη η Χίος παρατηρεί μία επαίσχυντη προσπάθεια σπίλωσής του ονόματος μου από άτομο που φέρεται να είναι «του ποδοσφαίρου». Η αναφορά του στο ποινικό μου μητρώο είναι τουλάχιστον απαράδεκτη ως και συκοφαντική. Για να τελειώνουμε: Το ποινικό μου μητρώο είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε, δεν υπάρχει κανένα «σοβαρό πρόβλημα» ούτε και κώλυμα για τις εκλογές. Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και μόνον αυτόν. Διάλογο επ’ αυτού δεν θα κάνω με κανέναν.

 

Η μόνη αλήθεια που αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα είναι ότι τον προέτρεψα να παραιτηθεί. Αυτό συνέβη αφού με κάλεσε την επομένη της εκλογής του για να μου ζητήσει συμβουλές λόγω της απειρίας του. Η συμβουλή που του έδωσα ήταν να παραιτηθεί καθώς έκρινα ότι δεν θα μπορούσε να το διαχειριστεί. Η απάντησή του ήταν ότι ελέγχει 22 σωματεία και ότι στις επόμενες εκλογές «θα κάνει περίπατο». Ακούγοντας αυτά,  θεώρησα ότι δεν έπρεπε να πω κάτι άλλο και περιορίστηκα στο να …αγοράσω ένα λουρί για το σκύλο της κόρης μου αξίας 7 ευρώ και να αποχωρήσω.

Από εκείνη τη μέρα, η προσπάθεια του συγκεντρώθηκε στο να μην είμαι υποψήφιος, με πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές και όχι το 2016. Με λυπεί ιδιαίτερα ότι σε αυτή την προσπάθεια σύρθηκε και ο φίλος από τα παλιά, Σταμάτης Γάβανος, που απέσυρε την υποψηφιότητά μου γιατί του είπαν ότι εγώ μπαίνω στο συμβούλιο για να ψηφίσω τον Ελευθεριάδη και όχι τον Γραμμένο «που θα φέρει 100 χιλιάδες ευρώ στα σωματεία».

Φίλε Σταμάτη, στο είπα και από κοντά, παρουσία του γιου μου Μιχάλη: αν κάποιος βοηθήσει τα σωματεία, επειδή έχω ματώσει οικονομικά όπως και εσύ, θα είμαι ο πρώτος που θα τον υποστηρίξω χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Απέσυρες την υποψηφιότητά μου αλλά εγώ, διαβλέποντας τι θα γίνει, είχα εξασφαλίσει δικαιολογητικό και από άλλες ομάδες. Εξάλλου, ο μόνος λόγος που είχα ζητήσει το δικαιολογητικό από σένα, ήταν ότι σε είδα μπροστά μου όταν ξεκινούσα τη διαδικασία της υποψηφιότητάς μου. Δεν σου κρατάω κακία, αλλά η στήριξή σου στην υποψηφιότητά μου δεν είναι πλέον καλοδεχούμενη. Τιμώ τον Βαρβασιακό και την ιστορία του, αλλά δεν θέλω να με ψηφίσει.

Αν το εν λόγω πρόσωπο είχε όντως ποδοσφαιρικά επιχειρήματα να αντιτάξει απέναντι στην υποψηφιότητά μου, αυτά θα ήταν καλοδεχούμενα. Ποτέ δεν αρνήθηκα τον διάλογο. Γιατί όμως η αντίθεσή του αυτή να χτυπάει το ίδιο το δικαίωμα μου να είμαι υποψήφιος σε μία δημοκρατική διαδικασία; Μήπως και μόνο στο άκουσμα αυτής της λέξης βγάζει… φλύκταινες;

Η υποψηφιότητα μου κατατέθηκε με μοναδικό σκεπτικό να προασπιστούν τα συμφέροντα των σωματείων, σκεπτικό το οποίο καταδεικνύει όλη μου η ποδοσφαιρική πορεία. Η ΕΠΣ δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργήσει σαν όχημα για τους εκβιασμούς και τις ονειρώξεις εξουσίας κανενός. Δεν γίνεται να μεταφέρει ο εκάστοτε παράγοντας της ΕΠΣ τα προσωπικά του κολλήματα και να τα …υπογράφει σαν ΕΠΣ Χίου. Χτες ήταν το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου, αύριο ποιος ξέρει ποιος θα είναι στόχος.

Αν τα σωματεία κρίνουν ότι μπορώ, θα είναι χαρά μου να τα εκπροσωπήσω. Αν όχι, και πάλι κανένα πρόβλημα. Σε κάθε περίπωση, ξέρουν ποιον έχουν απέναντι τους και ποια στάση έχω κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Ιάκωβος Λορέντζος

Υ.Γ. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να διαψεύσει κάτι από τα παραπάνω.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ