19.5.2020 11:50

Ανοίγουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Νομικού Προσώπου για ατομική προπόνηση

Σε ποιους επιτρέπεται η άθληση και υπό ποιους περιορισμούς

Το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Νομικού Προσώπου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου το μεσημέρι της Δευτέρας 18/5.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Γιάννης Μανάρας ανακοίνωσε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους για ατομική προπόνηση των αθλητών από 13 ετών και άνω.

Παράλληλα θα γίνονται δεκτά τα άτομα που είναι υποψήφια για στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές με την προσκόμιση σχετικού δικαιολογητικού.

Απαραίτητα προϋπόθεση για τη χρήση των εγκαταστάσεων είναι η επίδειξη ιατρικής γνωμάτευσης των αθλουμένων ότι δεν έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και ότι είναι απόλυτα υγιείς.

Προκειμένου να υπάρχει διευκόλυνση των αθλούμενων, στις εισόδους των εγκαταστάσεων θα υπάρχει προσωπικό στο οποίο θα δηλώνονται τα στοιχεία των εισερχομένων, οι οποίου θα μπορούν να αθλούνται το ανώτερο για μία ώρα.

Μισάνοιχτη η Φάρκαινα

Σε ότι αφορά τη χρήση του πολυχώρου της Φάρκαινας ο κ. Μανάρας επεσήμανε ότι επιτρέπεται η χρήση της ως χώρου αναψυχής, όχι όμως και η χρήση των παιδικών χαρών και του γυμναστηρίου.


Μέτρα για το Δημοτικό Στάδιο

Οι ώρες λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης είναι 9.00-12.00 και 17.00-21.00 και η είσοδος θα γίνεται από την οδό Σύλλα (απέναντι από τη δημοτική πλαζ). Δικαίωμα εισόδου έχουν αποκλειστικά και μόνο όσοι αθλητές έχουν γεννηθεί μέχρι και 31-12-2007. Για την είσοδο αθλητών και προπονητών απαιτούνται:

  • Ιατρική βεβαίωση. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν στο γιατρό  το «Φύλλο Ιατρικού Ιστορικού Αθλητή/τριας» και εν συνεχεία ο γιατρός τους θα συμπληρώσει την ιατρική βεβαίωση.(Και τις δύο βεβαιώσεις θα τις βρείτε στο www.gga.gr ενότητα για τον COVID-19).
  • Για ανήλικους αθλητές υπεύθυνη δήλωση ότι ο γονέας ή κηδεμόνας τους, τους επιτρέπει να αθληθούν.
  • Οι αθλητές θα πρέπει να επιδεικνύουν την αθλητική τους ταυτότητα.
  • Για τους υποψήφιους που απαιτείται αθλητική δοκιμασία για την εισαγωγή τους σε στρατιωτικές σχολές, ΣΕΦΑΑ κλπ είναι  απαραίτητη η απόδειξη της συμμετοχής τους στη συγκεκριμένη διαδικασία.
  • Κατά την είσοδο τους θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στον κατάλογο εισερχομένων – εξερχομένων στην αθλητική εγκατάσταση καθώς και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό.

Η προσκόμιση των παραπάνω δικαιολογητικών και η καταγραφή των εισερχομένων και εξερχομένων στο χώρο είναι υποχρεωτική και η μη τήρηση της συνεπάγεται απαγόρευση εισόδου.

     Για τυχόν ενδιαφερομένους για ατομική προπόνηση θα πρέπει να έχει προηγηθεί επικοινωνία με τη Διεύθυνση Αθλητισμού-Πολιτισμού, ούτως ώστε να διαφυλάξουμε τον προβλεπόμενο αριθμό αθλουμένων ανά εγκατάσταση.

     Ο COVID-19 έχει δημιουργήσει καινούριες συνθήκες στην άσκηση και παρακαλούμε όλους τους αθλούμενους και τους προπονητές να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες που θα τους δίνονται κατά την είσοδο τους. Η σωστή εφαρμογή των μέτρων είναι αυτή που θα προστατεύσει την υγεία των αθλητών, προπονητών και εργαζομένων στους αθλητικούς χώρους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ