21.12.2012 12:17

Ανακοίνωση του Σίφι- Κοφινά για την ένσταση στο παιχνίδι με το Κλασσικό

Οι αγώνες (θα έπρεπε να) κρίνονται εντός του αγωνιστικού χώρου, όπου τις περισσότερες φορές κερδίζει ο καλύτερος. Πολλές φορές παίζουν καθοριστικό ρόλο η τύχη, ο αέρας, τα λάθη των παιχτών. Κάποιες φορές οι αγώνες κρίνονται από τις αποφάσεις των διαιτητών και κάποιες άλλες φορές καλώς ή κακώς κρίνονται στα χαρτιά. Κι αυτό γιατί σε όλα τα αθλήματα υπάρχουν κανόνες και κανονισμοί. Γραπτοί και άγραφοι (όπως το fair-play). Προφανώς επειδή χωρίς αυτούς δε θα μπορούσε να διεξαχθεί κανένας αγώνας. Οι κανονισμοί είτε μας αρέσουν είτε όχι, είτε μας συμφέρουν είτε όχι, πρέπει να τηρούνται. Και αν η μη τήρηση των άγραφων κανόνων δεν επιφέρει κυρώσεις, η παραβίαση των γραπτών συχνά ανατρέπει τα εντός του αγωνιστικού χώρου αποτελέσματα. Άλλωστε η δήλωση συμμετοχής σε μία διοργάνωση σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τους κανονισμούς της και είμαστε αναγκασμένοι να τους τηρήσουμε. Όταν μάλιστα ο ρόλος μας είναι κατά κάποιον τρόπο και παιδαγωγικός πρέπει να δείξουμε στους μικρότερους ότι σεβόμαστε τους κανονισμούς για να μάθουν να τους σέβονται και οι ίδιοι.
 
Στο χθεσινό παιχνίδι της ομάδας μας με την αντίστοιχη του Κλασικού για το Πρωτάθλημα Παίδων (στο οποίο η ομάδα μας ηττήθηκε 3-2), υπήρξε παραβίαση του κανονισμού σχετικά με τον αριθμό των αλλοδαπών παικτών που συμμετείχαν στη δεκαοκτάδα του Κλασικού, καθώς αντί για δύο (2) όπως προβλέπεται στην προκήρυξη, συμμετείχαν τρεις (3) ποδοσφαιριστές.
  
Είναι αλήθεια ότι προβληματιστήκαμε για το αν μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι θα έπρεπε να δείξουμε έμπρακτα το σεβασμό μας στους κανονισμούς, υποβάλλοντας ένσταση.
 
Προβληματιστήκαμε γιατί εκτός από το σεβασμό στους κανονισμούς, έπρεπε να σκεφτούμε για το αν είχαμε το δικαίωμα, δείχνοντας «ανωτερότητα» και αντιμετωπίζοντας χαριστικά το λάθος των ανθρώπων του Κλασικού, να αδικήσουμε τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν μετάλλιο, όπως έπρεπε να σκεφτούμε και τους δικούς μας τέσσερις (4) ποδοσφαιριστές που θεωρούμενοι ως αλλοδαποί αναγκάζονται να συμμετέχουν εκ περιτροπής και ανά δύο στους αγώνες της ομάδας μας.
 
Και προβληματιστήκαμε τέλος γιατί είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για λάθος και όχι για σκόπιμη παραβίαση του κανονισμού.
 
Καταλήξαμε στην απόφαση να υποβάλουμε ένσταση παρόλο που ίσως να μην έχουμε ουσιαστικό βαθμολογικό όφελος από την υπέρ μας κατακύρωση του συγκεκριμένου αγώνα (καθώς εκτός απροόπτου θα περάσουμε στην τετράδα και χωρίς αυτούς τους τρεις βαθμούς). Άλλωστε έχουμε αποδείξει ότι δεν είναι αυτοσκοπός για μας τα βαθμολογικά οφέλη όταν αυτά έρχονται σε αντίθεση με τα πιστεύω μας. Θυμίζουμε ότι στην αντίστοιχη περυσινή διοργάνωση, τιμωρήσαμε αυτοβούλως με αποκλεισμό από τον κρισιμότερο αγώνα του Πρωταθλήματος έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές μας, για την έστω και δικαιολογημένα άσχημη αντίδρασή του σε αγώνα, αντίδραση που ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν είχε τιμωρήσει. Αποκλεισμός που μας κόστισε τη συμμετοχή μας στους ημιτελικούς και την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Και δε μετανιώσαμε.
 
Επαναλαμβάνουμε ότι αποτελεί πάγια θέση μας ότι όλα τα παιδιά που ζουν στον τόπο μας, πηγαίνουν στα σχολεία μας και ιδρώνουν στα γήπεδά μας, πρέπει να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα υποδομών, ανεξαρτήτως από το δικαίωμα συμμετοχής στις μικτές. Όμως το ότι ο συγκεκριμένος κανονισμός ο οποίος περιορίζει τον αριθμό των συμμετεχόντων αλλοδαπών δε μας βρίσκει σύμφωνους, δε σημαίνει ότι  δεν πρέπει να τον εφαρμόζουμε. Σημαίνει ότι ίσως πρέπει ν’ αλλάξει.
 
Κλείνοντας να είστε σίγουροι ότι τα ίδια θα λέμε ακόμα και όταν θα έχουμε κάνει εμείς το λάθος

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ