5.3.2015 12:57

20.000 ευρώ για αθλητικές δραστηριότητες στη Χίο

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Το Πρόγραμμα Δράσης του Αθλητικού Τομέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το έτος 2015, ενέκρινε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας. Το Πρόγραμμα εκπονήθηκε από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο σε θέματα Αθλητισμού Απόστολο Αλατζά, σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Λήμνου Γιώργο Ζαχάρωφ, τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Σάμου Άρη Ηλιάδη και Χίου Κυριάκο Ζωάνο καθώς και το μέλος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου Στρατή Φεργαδιώτη.

Για τη Χίο μέσα από το πρόγραμμα πιστώνονται 20.000 ευρώ τα οποία  αφορούν στις παρακάτω δράσεις:

  • Περιφερειακό πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης από 21 έως 24 Μαρτίου 2015 - Πανελλήνιοι αγώνες,  Ιστιοπλοΐα του ΝΟΧ  (για πρώτη φορά γίνεται στην Περιφέρεια και ειδικά στην Χίο)
  •  Σε συνδιοργάνωση με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, το σωματείο της Ολυμπιάδας χάντμπολ και με την κα Σαμοηλίδου θα γίνει αγώνας χάντμπολ με την ομάδα από τη Λήμνο και με την παρουσία του κ. Καριπίδη,  αθλητή χάντμπολ της Εθνικής Ελλάδος και Μεικτής Κόσμο: 18-20 Μάρτιου (σεμινάρια - αγώνας και εκπαίδευση γυμναστών για το άθλημα)
  • Προετοιμασία του πρωταθλητή  Χίου στο άθλημα του ποδοσφαίρου σε φιλικούς αγώνες προκειμένου να συμμετέχει στο ειδικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Ο  όπου μαζί με τους πρωταθλητές Λέσβου, Σάμου και Κυκλάδων θα δώσουν διπλούς αγώνες για την άνοδο φέτος 2 ομάδων στην Γ’ Εθνική Κατηγορία  από 23 Μαΐου έως 3 Ιουνίου.
  • Προετοιμασία των πρωταθλητριών ομάδων Χίου στο άθλημα του μπάσκετ (Ανδρών και Γυναικών)  σε φιλικούς αγώνες για την άνοδο  στη Γ’ Εθνική για τους άνδρες  και στη  Α2 Εθνική για τις γυναίκες. Θα συμμετέχουν σε ειδικό τουρνουά ανόδου στην Αθήνα στις 24-28 Ιουνίου με τις αντίστοιχες ομάδες Λέσβου, Σάμου, Κυκλάδων και Δωδεκανήσων. 
  • ΝΑΟΑ.  (Ναυταθλητικός Αθλητικός Όμιλος Αιγαίου) 
     Συνδιοργάνωση για τη διεξαγωγή αγώνων τον Αύγουστο του 2015.
  • Ημερίδα για το ποδόσφαιρο με θέμα «Οργάνωση και στελέχωση των ομάδων με καλύτερες προοπτικές για το μέλλον»  σε συνεργασία με την ομάδα από το Βόρειο Αιγαίο την ΑΕΛΚ Καλλονής. Ομιλητές θα είναι μέλη της ομάδος ( διοίκηση,  τεχνικό επιτελείο, ποδοσφαιριστές). Ιούλιος 2015
  • Ημερίδα σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Χίου για τις πρώτες βοήθειες στα γήπεδα. Σεπτέμβριος 2015.
  • ΝΟΧ.  Συνδιοργάνωση τελικής φάσης πανελληνίου πρωταθλήματος πόλο εφήβων.  Μάιος 2015
  • Ημιμαραθώνιος Χίου. Συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Αθλητών Υγείας Χίου
  • Αγώνας 10 χλμ. - Αγώνας 5 χλμ. και 1.500 μέτρων για παιδιά στις 31 Αυγούστου 2015
  • Χίος Regatta 2015 (Βολισσός Χίου, Βαθύ Σάμου, Πυθαγόρειο Σάμου, Λειψοί) από 22 - 29 Αυγούστου 2015
  • Ε.Α.Σ  Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΧΙΟΥ - ΣΑΜΟΥ "Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ 2015" την  Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ