8.8.2023 13:20

Εντοπισμός και σύλληψη 5 ατόμων στην περιοχή της Αγίας Ερμιόνης

Απογευματινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, ενημερώθηκε από στρατιωτικό παρατηρητήριο για ύποπτο ταχύπλοο σκάφος, το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα προερχόμενο από τις τουρκικές ακτές προς την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Αγίας Ερμιόνης νοτιοανατολικά ν. Χίου.

Ο χειριστής του ανωτέρου Τ/Χ σκάφους, στην θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, πραγματοποίησε συνεχόμενους επικίνδυνους ελιγμούς και δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το Τ/Χ αποκλείστηκε στην παραλία Αγίας Ερμιόνης, μαζί με τους επιβαίνοντες, οι οποίοι εξήλθαν από το σκάφος με σκοπό να διαφύγουν της σύλληψης.

Λίγο αργότερα εντοπίστηκαν στη στεριά, από στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. με την συνδρομή προσωπικού Α.Δ. Χίου, πέντε (05) αλλοδαποί, όλοι καλά στην υγεία τους, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 3386/2005 (Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια) καθώς και του άρθρου 216 Π.Κ. (Πλαστογραφία), διότι είχαν στην κατοχή τους αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του χειριστή του Τ/Χ σκάφους συνεχίζονται.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ