8.7.2021 17:56

1.100 στρέμματα καμένης γης στην Κατάβαση

Πρωτόγνωρη κινητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με επίγειες και εναέριες δυνάμεις

1.100 στρέμματα καμένης γης είναι η πρώτη εκτίμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου για το μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω της η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το πρωί της Πέμπτης, μέσα από τον οικισμό, επεκτάθηκε γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων με αποτέλεσμα να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Μετά από 12 ώρες μάχης, λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης, οι επίγειες δυνάμεις κατάφεραν να τη θέσουν υπό σχετικό έλεγχο ενώ θα ακολουθήσει εκτεταμένη κατάβρεξη της περιοχής από τα επίγεια τμήματα ώστε να δοθεί η πλήρης κατάσβεση και να μηδενιστεί η δυνατότητα αναζωπύρωσης του αρχικού μετώπου. 

Συνολικά επιχείρησαν 62 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντικές ομάδες και οχήματα Δήμου, Περιφέρειας και Στρατού, το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Σάμου, 3 Ε/Π, 7 Α/Φ (2CL 215, 2CL 415, 2 PZL, και το BERIEV -200) ενώ μεταφέρθηκαν με αεροσκάφη ATR της πολιτικής προστασίας, 25 πυροσβέστες του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΑΚ.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ