ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΧΙΟΥ

Αρ. Πρωτ.: 1

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στη Χίο σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 13:00 συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φιλολόγων Χίου μετά την θλιβερή αναγγελία του θανάτου της συναδέλφου Μαρίας Βορριά, φιλολόγου του Γυμνασίου Κάμπου. Ο Πρόεδρος, με εμφανή συγκίνηση, πήρε το λόγο και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το ήθος της εκλιπούσης, η οποία προσέφερε για πολλά χρόνια τις δυνάμεις και ικανότητές της στην εκπαίδευση της Χίου και ήταν εξαιρετικά αγαπητή από τους συναδέλφους και τους μαθητές της. Η Μαρία διακρινόταν, πέρα από τη φιλολογική της κατάρτιση, για τον πρόσχαρο και ευγενικό χαρακτήρα της και συνεργάσθηκε αρμονικά και με τον Σύλλογό μας. Στη συνέχεια, τα μέλη του Δ.Σ. ομόφωνα αποφασίζουν τα εξής:

1. Να παρακολουθήσουν τα μέλη του Δ.Σ. την εξόδιο ακολουθία.

2. Να γίνει στη μνήμη της η επόμενη δωρεά του Συλλόγου για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

3. Να αφιερωθεί στη μνήμη της η επόμενη επιμορφωτική συνάντηση των φιλολόγων που υπηρετούν στα σχολεία της Χίου.

4. Να δοθεί αντίγραφο του παρόντος στους οικείους της και να δημοσιευθεί αυτό σε χιακή εφημερίδα και ιστοσελίδα.

Καθώς δεν υπήρχε άλλο θέμα, ο Πρόεδρος λύει τη συνεδρίαση.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος