ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ψήφισμα Ένωσης Ομογενών Χίου για την απώλεια του Νικολάου Μιχαλιού

Σήμερα Σάββατο 06 Αυγούστου 2022 και ώρα 20.30 μ.μ., το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ομογενών Χίου συνήλθε εις τα γραφεία της Ενώσεως, μετά από πρόσκληση του προέδρου Κου Παντελή Αδ. Μπουρνιά σε έκτακτη συνεδρίαση, μετά την θλιβερή είδηση του θανάτου, του αγαπητού συμπατριώτη

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΙΧΑΛΙΟΥ

Με την παρουσία όλων των μελών του Δ.Σ. άρχισε η συνεδρίαση.

Ο κ. Πρόεδρος με συγκίνηση αναφέρεται στις αρετές του εκλιπόντος, στο καλοκάγαθο του χαρακτήρα του και την αγάπη του για την Εκκλησία αλλά και την αγαπημένη μας Χίο, μέχρι το τέλος της ζωής του.

Άξιος πατέρας και σύζυγος μαζί με την πολυαγαπημένη του Αικατερίνη, απέκτησαν δυο εκλεκτά παιδιά την Παρασκευή και τον Γιώργο τα οποία ανάθρεψαν με τις ελληνοχριστιανικές αρχές τα καμάρωσε και περιέβαλε πάντα με στοργή.

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΙΟΣ, ένθερμος υποστηρικτής της Εκκλησίας, εκλεκτό μέλος του Τάγματος των Αρχόντων «Αγίου Ανδρέα» του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δωρητής της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου, επίτροπος του Ιερού Ναού Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου Αστόριας.

Πρόεδρος και Ευεργέτης του Συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου «Το Πελινναίον Αγία Μαρκέλλα» και της Χιακής Ομοσπονδίας, καθώς επίσης ήταν ο άνθρωπος που είχε την Φωτεινή Ιδέα της ανέγερσης του εξωκκλησίου της «Αγίας Μαρκέλλας» συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου Ν. Υόρκης.

Εν συνεχεία, τον λόγο έλαβαν τα μέλη του Δ.Σ. τα οποία με ιδιαίτερο σεβασμό και αγάπη μίλησαν για τη απώλεια του Νικολάου Μιχαλιού. Αναφέρθηκαν και αυτά με την σειρά τους στην ακούραστη δραστηριότητά του και την ιδιαίτερη αγάπη του προς την Εκκλησία και την Χίο.

Στην συνέχεια το Δ.Σ. αφού άκουσε εισήγηση του προέδρου, μετά από διαλογική συζήτηση, ομόφωνα

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

1)Να αναρτηθεί μεσίστιος η σημαία στα γραφεία της Ενώσεως από σήμερα, ημέρα της απώλειάς του και για μια εβδομάδα.

2)Να παραστεί αντιπρόσωπος του Δ.Σ. της Ένωσης Ομογενών Χίου στην εξόδιο ακολουθία και να διαβαστεί το παρόν προς τιμήν του.

3)Να διατεθεί χρηματικό ποσό για τους Φιλανθρωπικούς σκοπούς της Ενώσεως για την διατήρηση των ηθών και εθίμων μας, εις μνήμην του.

4)Αντίγραφο του παρόντος να επιδοθεί στους οικείους του.

5)Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο της Χίου καθώς και στην σελίδα facebook.

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος προς συζήτηση, η συνεδρίαση λύθηκε και το παρόν υπογράφεται ως έχει.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΔ. ΜΠΟΥΡΝΙΑΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΒΙΑΡΑ

ΤΑ ΜΕΛΗ:

ΑΣΤΙΦΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΑ

ΜΑΥΡΑΚΗ ΕΥΑ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΧΟΥΛΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ψηφίσματα
10/8/22 14:52

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ