ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ψήφισμα Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου “Κοραής” για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μερούση

Στη Χίο σήμερα, 17 Ιουλίου 2022, ημέρα Κυριακή και ώρα 12.00 συνήλθαν σε έκτακτη Συνεδρία τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης “Κοραής”.

Παρόντες ήταν: Ο Αντιπρόεδρος Εμμανουήλ Βουρνούς και τα Μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου κα Μαρία Μανάρα, κα Ελευθερία Μανιτσούδη, κος Γεώργιος Παυλιδάκης, και ο κος Σταύρος Σταυρινούδης.

Στη Συνεδρίαση μετείχε τηρώντας τα Πρακτικά η Προϊσταμένη κα Άννα Χαζίρη.

Θέμα της έκτακτης ημερήσιας διάταξης:

«Αναγγελία θανάτου του Κωνσταντίνου Μερούση, 

Προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου, στις 17/07/2022».

Το Εφορευτικό Συμβούλιο συντετριμμένο έμαθε για τον αδόκητο θάνατο του Προέδρου Κωνσταντίνου Μερούση. 

Ο εκλιπών υπήρξε ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου από το 2016, ο εμπνευστής, ο διοργανωτής, ο σκληρός εργάτης, η ψυχή, για τις πλείστες δράσεις που ανέπτυξε η Βιβλιοθήκη τα τελευταία χρόνια. Με σοβαρότητα, μεθοδικότητα, και αντοχή αντιμετώπιζε μαζί με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης τις καθημερινές προκλήσεις και δυσκολίες που έχει μια ζωντανή βιβλιοθήκη. Με οξυδέρκεια και αισιοδοξία προσπαθούσε να βάλει όλους να εργαστούμε για το μέλλον της. 

Ως εκπαιδευτικός είχε πάντα μια σύγχρονη και ρεαλιστική εικόνα για τη σχέση που μπορούσε να έχει η Βιβλιοθήκη με τη σημερινή κοινωνία και ιδιαίτερα με τα νέα παιδιά. Ως φιλόλογος είχε πλήρη αντίληψη του δυναμικού της Βιβλιοθήκης μέσα στην Ακαδημαϊκή κοινότητα. Ως άνθρωπος ήξερε καλά ότι έπρεπε να φροντίσει και τα μικρά και τα μεγάλα και ότι έπρεπε να δίνει πάντα το παράδειγμα της ορθής και χρηστής διαχείρισης. 

Η ξαφνική απώλειά του αφήνει τη Βιβλιοθήκη χωρίς τον επικεφαλής ο οποίος ενέπνεε και καθοδηγούσε την πορεία της, χωρίς τον άνθρωπο που φρόντιζε και το παρόν και το μέλλον της. 

Ο Κωνσταντίνος Μερούσης, ως Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου αφήνει το σαφές ίχνος της παρουσίας του στην ιστορία της Βιβλιοθήκης, μιας και υπηρέτησε και οδήγησε τη Βιβλιοθήκη μέσα από κρίσιμες συνθήκες ώστε σήμερα να βρίσκει ένα πιο στέρεο βηματισμό προς το μέλλον. 

 

Μετά από τα παραπάνω το Εφορευτικό Συμβούλιο

ομόφωνα αποφάσισε

  1. Να εκφραστούν τα θερμότατα συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.
  2. Αντί στεφάνου να δοθούν τα χρήματα για τη συντήρηση ενός παλαίτυπου της Βιβλιοθήκης.
  3. Να διεξαχθεί ημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του.
  4. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στον αδελφό του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.

Λύεται η Συνεδρίαση και λόγω επείγοντος του θέματος, καταχωρούνται τα Πρακτικά και αυθημερόν ομόφωνα επικυρώνονται και υπογράφονται:

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ

ΤΑ ΜΕΛΗ

ΒΟΥΡΝΟΥΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΧΑΖΙΡΗ ΑΝΝΑ

ΜΑΝΑΡΑ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΝΙΤΣΟΥΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΠΑΥΛΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Διαφήμιση
Ψηφίσματα
26/7/22 9:46

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ