ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ψήφισμα Ένωσης Ομογενών Χίου για την απώλεια του Πέτρου Γαλάτουλα

Σήμερα Σάββατο 21 Μαΐου 2022 και ώρα 7 μ.μ., το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ομογενών Χίου συνήλθε εις τα γραφεία της Ενώσεως, μετά από πρόσκληση του προέδρου κ. Παντελή Αδ. Μπουρνιά σε έκτακτη συνεδρίαση, μετά την θλιβερή είδηση του θανάτου, του αγαπητού συμπατριώτη 

ΠΕΤΡΟΥ ΓΑΛΑΤΟΥΛΑ 

Με την παρουσία όλων των μελών του Δ.Σ. άρχισε η συνεδρίαση. 
Ο κ. Πρόεδρος με συγκίνηση αναφέρεται στις αρετές του εκλιπόντος, στην ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την αγάπη του για ολόκληρη την Ομογένεια αλλά και ιδιαίτερα την αγαπημένη μας Χίο, μέχρι το τέλος της ζωής του. 

Άξιος πατέρας και σύζυγος μαζί με την αγαπημένη του Σοφία απέκτησαν τρία λαμπρά παιδιά τον Γιώργο, την Δέσποινα και την Άννα τα οποία ανάθρεψαν με τις ελληνοχριστιανικές αρχές τα καμάρωσε και περιέβαλε πάντα με αγάπη και στοργή. 

Ο Πέτρος Γαλάτουλας εκλεκτό και επι σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης καθώς και διακεκριμένος πρόεδρος αυτής, υπηρέτησε έμπρακτα με ξεχωριστό ζήλο και αγάπη τους σκοπούς της και πάντα φρόντιζε για το καλό όλης της Ομογένειας. 

Πολλές φορές υπήρξε ο πρωτεργάτης στην διοργάνωση της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο. Επίσης διετέλεσε πρόεδρος των Χιακών Συλλόγων «Αγιογαλουσίων», «Κάβο Μελανιός» καθώς και αντιπρόεδρος της «Χιακής Ομοσπονδίας» 

Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβαν τα μέλη του Δ.Σ. τα οποία εξέφρασαν την θλίψη τους για τη απώλεια του Πέτρου Γαλάτουλα. Αναφέρθηκαν και αυτά με την σειρά τους στο καλοκάγαθο του χαρακτήρα του αλλά και στην ακούραστη δραστηριότητά του και φυσικά στην παρουσία του πάντοτε σε κάθε κινητοποίηση που είχε σχέση με Εθνικά θέματα της Πατρίδας μας. 

Στην συνέχεια το Δ.Σ. αφού άκουσε εισήγηση του προέδρου, μετά από διαλογική συζήτηση, ομόφωνα 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ 

1)Να αναρτηθεί μεσίστιος η σημαία στα γραφεία της Ενώσεως από σήμερα, ημέρα της απώλειάς του και για μια εβδομάδα.

2)Να παραστεί αντιπρόσωπος του Δ.Σ. της Ένωσης Ομογενών Χίου στην εξόδιο ακολουθία και να διαβαστεί το παρόν προς τιμήν του. 

3)Να διατεθεί χρηματικό ποσό για τους Φιλανθρωπικούς σκοπούς της Ενώσεως για την διατήρηση των ηθών και εθίμων μας, εις μνήμη του.

4)Αντίγραφο του παρόντος να επιδοθεί στους οικείους του.

5)Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο της Χίου καθώς και στην σελίδα Facebook. 

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος προς συζήτηση, η συνεδρίαση λύθηκε και το παρόν υπογράφεται ως έχει. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΔ. ΜΠΟΥΡΝΙΑΣ             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΒΙΑΡΑ 


ΤΑ ΜΕΛΗ: 
ΑΣΤΙΦΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΑ 
ΜΑΥΡΑΚΗ ΕΥΑ 
ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ 
ΧΟΥΛΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ 

Ψηφίσματα
26/5/22 8:53

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ