ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ψήφισμα Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου “Κοραής” για τον θάνατο της Λιλής (Μαρίας-Ελένης) Αλιβιζάτου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΙΟΥ «ΚΟΡΑΗΣ»

“KORAIS” LIBRARY IN CHIOS

ΠΡΑΚΤΙΚΟ

3ης Έκτακτης Συνεδρίας του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου “Κοραής” της 17/01/2022

 

Στη Χίο σήμερα, 17 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14.00 συνήλθαν στο Γραφείο της Διεύθυνσης της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου “Κοραής”, Κοραή 2, σε έκτακτη Συνεδρία τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης “Κοραής”.

Παρόντες ήσαν: Ο Πρόεδρος κ. Μερούσης Κωνσταντίνος, ο αντιπρόεδρος Βουρνούς Εμμανουήλ και τα μέλη του Ε.Σ: κ. Μανιτσούδη Ελευθερία, κ. Παυλιδάκης Γεώργιος, και ο κ. Σταυρινούδης Σταύρος.

Στη Συνεδρίαση μετείχε τηρώντας τα Πρακτικά η προϊσταμένη της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου «Κοραής», η κ. Άννα Χαζίρη.

Θέμα έκτακτης ημερήσιας διάταξης της 3ης συνεδρίασης της 17ης Ιανουαρίου 2022 του Ε.Σ της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου «ΚΟΡΑΗΣ»:

«Αναγγελία θανάτου της μακαριστής Λιλής (Μαρίας-Ελένης) Αλιβιζάτου στις 13/01/2022».

Η εκλιπούσα, μια λαμπρή και σεβαστή προσωπικότητα, υπήρξε κόρη του δικηγόρου Μιχαήλ Θεοτοκά, διαπρεπούς νομικού με πολυμερή εθνική δράση, αδελφή του λογοτέχνη Γ. Θεοτοκά, ενός από τους κορυφαίους εκπροσώπους της γενιάς του ’30, και μητέρα του εξαίρετου καθηγητή, συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου. 

Η Λιλή Αλιβιζάτου είχε πλούσια κοινωνική, εθελοντική και πολιτιστική δράση. Διατηρούσε το αρχείο του αδελφού της Γ. Θεοτοκά στο σπίτι της στην οδό Σκουφά, δίνοντας πρόσβαση σε ερευνητές.

Ανήσυχο και προοδευτικό πνεύμα, η Λιλή Αλιβιζάτου διατήρησε σε όλη της τη ζωή το γνήσιο ενδιαφέρον για την ιστορία, τα τεκταινόμενα και την αγάπη της για το έργο του πατέρα και αδελφού της, δωρίζοντας το 1971 στην Δ.Κ.Ι.Β.Χίου «Κοραής» την Συλλογή της Βιβλιοθήκης του Γεωργίου Θεοτοκά αποτελούμενη από 4.000 τόμους μαζί με τα έπιπλα της Βιβλιοθήκης , το γραφείο του, φωτογραφίες αλλά και το αρχείο του πατέρα της Μιχαήλ Θεοτοκά που στεγάζονται προς τιμήν τους στην ομώνυμη αίθουσα «Γ. Θεοτοκά». Μετά από την παραπάνω αναγγελία το Εφορευτικό Συμβούλιο

ομόφωνα αποφάσισε

  1. Να εκφραστούν τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης δια του Προέδρου και της Προϊσταμένης της Δ.Κ.Ι.Β. Χίου «Κοραής»

  2. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια της εκλιπούσης.

  3. Να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ηλεκτρονική σελίδα της Βιβλιοθήκης.

Λύεται η Συνεδρίαση στις 14:20 και λόγω επείγοντος του θέματος, καταχωρούνται τα Πρακτικά και αυθημερόν ομόφωνα επικυρώνονται και υπογράφονται:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΕΡΟΥΣΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ

ΧΑΖΙΡΗ ΑΝΝΑ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΟΥΡΝΟΥΣ ΕΜΜ.

ΤΑ ΜΕΛΗ

ΠΑΥΛΙΔΑΚΗΣ Γ

ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΗΣ ΣΤ.

ΜΑΝΙΤΣΟΥΔΗ Ε.

Ψηφίσματα
18/1/22 11:00

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ