6.8.2018 11:19

Ύπνος και ποιότητα ζωής

Ο ύπνος καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος της ζωής των ανθρώπων. Η σημασία του είναι κομβικής σημασίας τόσο για την υγεία όσο και για την ποιότητα ζωής του σύγχρονου ανθρώπου. Ο σωστός ύπνος αποτελεί προϋπόθεση της καλής υγείας. Η σωματική ψυχική και κοινωνική μας ευεξία, αλλά και η προστασία της υγείας από ορισμένα νοσήματα, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου μας.

Η ξεκούραση μέσω του ύπνου, αποτελεί το θεμέλιο λίθο της υγείας μας. Επηρεάζει και αναπλάθει κάθε όργανο, τρέφει το μυαλό μας και ρυθμίζει την όρεξη τις ορμόνες και το σάκχαρο του αίματος. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα που δεν κοιμούνται αρκετά έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής και μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης διαφόρων νοσημάτων.

Πιο συγκεκριμένα ο σωστός ύπνος:

  • Βελτιώνει σημαντικά τη λειτουργία της μνήμης, της σκέψης, και της μάθησης.
  • Βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Στη διαμόρφωση της θετικής διάθεσης και της λειτουργικής κοινωνικής συμπεριφοράς.
  • Στη μείωση του άγχους και τη ρύθμιση της συναισθηματικής κατάστασης.

Κατά μέσο όρο οι ενήλικες έχουν ανάγκη από 7-9 ώρες ύπνου.

Καθοριστική επίσης είναι η σημασία του ύπνου στην υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών, η βέλτιστη διάρκεια του ύπνου τους κυμαίνεται από 8 έως 13 ώρες ημερησίως. Ο επαρκής ύπνος ωφελεί την νοητική ανάπτυξη του παιδιού, και συμβάλλει στην καλύτερη απόδοση των σωματικών του δραστηριοτήτων.

Όλοι μας επομένως θα πρέπει να δώσουμε στον ύπνο μας την ποιότητα και την σημασία που του αξίζει καθώς πρόκειται για ένα αγαθό που όλοι θεωρούμε δεδομένο, αλλά είναι αυτό που όλοι χρειαζόμαστε για να ζούμε καλά. Ο ύπνος είναι το ίδιο σημαντικός με το νερό ή την τροφή μας.

Για έναν καλό και ποιοτικό ύπνο η επιλογή του κατάλληλου στρώματος είναι «το Α και το Ω». Καλό στρώμα σημαίνει καλός ύπνος και καλός ύπνος σημαίνει καλή υγεία. Δώστε του λοιπόν τη σημασία που του πρέπει!

Ένα κακό στρώμα, εκτός από τις διαταραχές του ύπνου, μπορεί να φέρει μυϊκούς και σκελετικούς πόνους (κυρίως στη μέση και τον αυχένα), αϋπνία, ανησυχία, μόνιμη κούραση, ακόμη και σε περιπτώσεις που «ξεκουραζόμαστε» 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ. Ένα ακατάλληλο στρώμα μπορεί να είναι αιτία αλλεργιών, εξαιτίας των υλικών που είναι φτιαγμένο.

Η αγορά ενός στρώματος αποτελεί επένδυση για την υγεία μας. Στα καταστήματα Kyros Deco και Εntos by Sato, μπορούμε να φροντίσουμε για την ποιότητα του ύπνου σας. Ελάτε στα καταστήματα μας στην Λεωφόρο Ενώσεως 94-6 (Εμπορικό Σαραντή), δίπλα στο αεροδρόμιο, και επιλέξτε το στρώμα που καλύπτει τις δικές σας ανάγκες. Βγάλτε τα... παπούτσια σας, ξαπλώστε και δοκιμάστε τις στάσεις που παίρνετε κατά τη διάρκεια του ύπνου σας!

Αναβαθμίστε την ποιότητα του ύπνου σας και επωφεληθείτε από τις ειδικές καλοκαιρινές προσφορές της Entosκαι της Cocomat. Ενημερωθείτε για αυτές με ένα... κλίκ, εδώ: www.entos.gr/el/stromata/stromata και εδώ https://www.coco-mat.com/gr_el/2018/06

Σας περιμένουμε!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ