Αγορά

12/11/18 20:25

τελ. ενημ.: 13/11/18 15:24

«Rendez-vous» την Πέμπτη στο Pura Vida για γαλλικό κρασί… ψήσου

Το βράδυ της Πέμπτης το «Pura Vida» ανοίγει τις πόρτες του α λα γαλλικά και σε περιμένει να αισθανθείς για λίγο Παριζιάνος με ένα ποτήρι «Beaujolais Nouveau». Εσύ θα λείπεις;

Αν και οι Τετάρτες έχουν καθιερωθεί ως «μικρά Σάββατα», λόγω του ότι βρίσκονται ακριβώς στην μέση της εβδομάδας, πίστεψε με ότι και οι Πέμπτες δεν είναι άσχημες. Ειδικά όταν έχεις την ευκαιρία, μετά την ρουτίνα της ημέρας, να βγεις και να διασκεδάσεις. Πόσο μάλλον όταν ξέρεις ότι την συγκεκριμένη ημέρα, την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, στα wine bars όλου του κόσμου θα φιλοξενείται ο θεσμός του «Beaujolais Nouveau». Ίσως να τον γνωρίζεις, ίσως και να αναρωτιέσαι τι… γαλλικά είναι αυτά ; Μην ανησυχείς θα σου εξηγήσω ακριβώς τι ξεχωριστό μπορεί να έχει αυτή η Πέμπτη και γιατί αξίζει να βγεις.

Τι είναι το «Beaujolais Nouveau»;

Πρόκειται για ένα κρασί, το οποίο αφενός μόνο αν το γευτείς θα καταλάβεις γιατί είναι τόσο αγαπητό, αφετέρου έχει μία ιστορία- παράδοση, που το κάνει να ξεχωρίζει. Είθισται τα κρασιά να χαρακτηρίζονται βάση της χρονολογίας τους, δηλαδή  όσο πιο παλιά τόσο πιο καλά. Να και η πρώτη διαφορά του συγκεκριμένου κρασιού από τα άλλα. Τα σταφύλια συλλέγονται τον Νοέμβρη και αμέσως γίνονται κρασί. Έτσι, το κρασί είναι πολύ φρέσκο, κάτι που κάνει τον  χρόνος ζωής τουμικρό. Άρα; Άρα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα. Και κάπου εδώ θα σου πω και την ιστορία, των φίλων Γάλλων, για την –αυστηρά- 3η Πέμπτη του μήνα Νοέμβρη.

Η ιστορία

Λόγω της φρεσκάδας του κρασιού και της αναγκαίας άμεσης κατανάλωσης του οι Γάλλοι παραγωγοί  μόλις το έφτιαχναν έπρεπε σε σύντομο χρονικό διάστημα να το μεταφέρουν στη λαμπερή πρωτεύουσα, το Παρίσι, προκειμένου να το γευτούν οι εκλεπτυσμένοι ουρανίσκοι. Αυτή η διαδικασία πάντα συνέπιπτε την 3η Πέμπτη του Νοέμβρη και κάπως έτσι αυτή η μέρα έγινε θεσμός του συγκεκριμένου κρασιού, πρώτα για τη Γαλλία και μετέπειτα για όλα τα wine bars του κόσμου, τα οποία ανοίγουν εκείνη τη μέρα το κρασί για μία και μοναδική φορά, χωρίς να το έχουν δοκιμάσει πριν. Μην το ψάξεις και πολύ, σκέψου απλά ότι όλη η ιεροτελεστία του Beaujolais Nouveau, είναι μία αφορμή για… πάρτι.

Ω ναι, θα γίνει και στη Χίο αυτό…

Τώρα, λογικά,  θα σκεφτείς γιατί σου τα λέω όλα αυτά και που στο καλό θα βρεις εσύ στο νησί αυτό το… γαλλικό περίφημο κρασί. Φυσικά και έχω την απάντηση και στην παρουσιάζω με μεγάλη μου χαρά, μιας και ήμουν η πρώτη που ενθουσιάστηκε μόλις το άκουσε. Στο wine bar «Pura Vida», η ιεροτελεστία του Beaujolais Nouveau θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Τετάρτης, όταν θα παραλάβουν τα μπουκάλια του φρέσκου κρασιού. Από το πρωί της Πέμπτης οι προετοιμασίες θα γίνουν εντονότερες, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι το μέγιστο δυνατό. Εξάλλου, η Πόπη, η ιδιοκτήτρια του καταστήματος που θα φιλοξενήσει τον θεσμό, δεν το κάνει για πρώτη φορά, αλλά για 5η συνεχή.

Τι να σου πρωτοπώ; Για το ειδικό μενού που έχει ετοιμάσει ο chef του «Pura Vida» , με υλικά και συνδυασμούς που θα σε κάνουν να νιώσεις , έστω και για λίγο, Παριζιάνος; Ένα από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει είναι και το γαλλικό κρασί, χωρίς κλεψιές όμως! Δεν θα το έχει δοκιμάσει ούτε καν ο μάγειρας, αφού έτσι το θέλει η παράδοση. Νιόκι πατάτας με μοτσαρέλα, φιλέτο μοσχάρι  με σάλτσα  Beaujolais, μάνγκο, χαβιάρι μπαλσάμικου, μαύρα ντοματίνια και… Ε, δεν θα στα πω και όλα, να έχεις και εσύ την αγωνία σου.

Γαλλική μουσική, φρέσκο κρασί, μοναδικές και πρωτότυπες για το νησί γεύσεις και voila… η Πέμπτη σου θα μυρίσει Παρίσι, σε ένα μικρό και ζεστό wine bar της Χίου. Το σημαντικότερο ξέχασα. Επειδή ξέρω ότι ήδη έχεις ψηθεί, πάρε ένα τηλέφωνο για να κάνεις την κράτηση σου. Ραντεβού την Πέμπτη στις 21:00 στο «Pura Vida», λοιπόν, για Beaujolais Nouveau, γιατί ναι, είχαμε και στο χωριό μας!

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση