ΟΜΟΡΦΙΑ

11.2.2020 14:14

Πώς το λέιζερ αφαιρεί ένα τατουάζ

Η αφαίρεση ενός τατουάζ με λέιζερ πραγματοποιείται με την χρήση της τεχνολογίας μέσω της εκπομπής ακτινοβολίας για την σταδιακή αφαίρεση ανεπιθύμητων τατουάζ που βρίσκονται βαθιά μέσα στο δέρμα. Παρόλο που το μελάνι ενός τατουάζ προορίζεται να εισαχθεί βαθιά ανάμεσα στην επιδερμίδα και τα στρώματα του δέρματος, πριν από την τεχνική λέιζερ, οι μοναδικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνταν για την αφαίρεση ενός τατουάζ αφαιρούσαν εξ ολοκλήρου την επιφάνεια του δέρματος.

Οι μέθοδοι αυτοί ήταν είτε η αποκοπή της επιφάνειας του δέρματος, γνώστη και ως εκτομή, είτε η αφαίρεση γινόταν μέσω ενός εργαλείου που έκανε δερμοαπόξεση. Στην συνέχεια, στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η τεχνολογία λέιζερ εισήχθη ως εναλλακτική μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ. Οι σημαντικές αλλαγές που έφερε η νέα αυτή μέθοδος ήταν πως κατά την αφαίρεση τατουάζ παρέκαμπταν την επιφάνεια του δέρματος και στόχευε κατευθείαν στα βαθύτερα στρώματα για να αφαιρεθεί το μελάνι. Όταν μια έντονη ακτίνα φωτός λέιζερ κατευθύνεται προς το δέρμα, προκαλεί πολύ ακριβή καταστροφή του ιστού που στοχεύει (στην περίπτωση αυτή ο στόχος είναι το μελάνι), ωστόσο δεν επηρεάζει τον περιβάλλοντα ιστό του δέρματος. Το ειδικό μήκος κύματος της ακτινοβολίας προσελκύεται από τις μεμονωμένες χρωστικές τατουάζ που είναι ενσωματωμένες στο δέρμα. Όταν το μελάνι λάβει την ενέργεια αυτή, επεκτείνεται στο σημείο και τα μεγάλα μόρια μελάνης διασπώνται σε μικρότερα κομμάτια. Αυτά τα μικρά σωματίδια μελάνης είναι τότε αρκετά μικροσκοπικά ώστε να παρασυρθούν και να εξαλειφθούν φυσικά από το ανθρώπινο σώμα. Τα πιο σκούρα χρώματα μελάνης είναι πιο εύκολο να διασπαστούν με λέιζερ από ο, τι οι χρωστικές που έχουν χρώμα κοντά στους φυσικούς τόνους του δέρματος, καθώς το λέιζερ δρα πιο αποτελεσματικά στις επιφάνειες δέρματος που έχουν πιο σκουρόχρωμους τόνους.

Τα πιο περίπλοκα σχέδια τατουάζ, τα πολλαπλά χρώματα, η περιοχή κάλυψης του δέρματος και το βάθος που έχει εισχωρήσει το μελάνι είναι όλα παράγοντες που μπορούν να κάνουν την αφαίρεση των τατουάζ με τα λέιζερ πιο δύσκολη. Οι ερασιτέχνες καλλιτέχνες τατουάζ είναι γνωστό ότι δεν κάνουν σωστά την έγχυση μελανιού αρκετά βαθιά, με αποτέλεσμα το μελάνι να είναι πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Το μελάνι που δεν έχει εισχωρήσει βαθιά στην επιφάνεια του δέρματος κάνει τα ερασιτεχνικά τατουάζ να ξεθωριάζουν φυσικά από τον ήλιο και την έκθεση τους στο περιβάλλον, συνεπώς και η διαδικασία αφαίρεσης τους από έναν επαγγελματία είναι πιο εύκολη διαδικασία.
Πολλοί πιστεύουν πως η διαδικασία αφαίρεσης ενός τατουάζ με λέιζερ είναι πολύ δαπανηρή, ωστόσο ένας επαγγελματίας θα κάνει από κοντά μια εκτίμηση του τατουάζ (μέγεθος, πόσο πρόσφατο είναι, πόσο βαθιά έχει γίνει η έκχυση μελανιού) και θα σας ενημερώσει για τον αριθμό των συνεδριών που απαιτούνται. Ωστόσο είναι μια διαδικασία προσιτή σε όλους.  Ανεξάρτητα από την τιμή, την διάρκεια της διαδικασίας επεξεργασίας ακόμη και το επίπεδο του πόνου και  της δυσφορίας είναι ακόμα η πιο δημοφιλής μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ σήμερα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ