7.10.2019 11:30

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας βιώσιμο το σπιτικό σας;

Τα τελευταία χρόνια όλοι μας έχουμε δει τους λογαριασμούς να φουσκώνουν, τις τιμές στα βασικά αγαθά να αυξάνονται και τα έξοδα του νοικοκυριού μας να πολλαπλασιάζονται. Από τα έξοδα αυτά, κάποια πηγαίνουν σε πάγιους λογαριασμούς όπως το λογαριασμό ρεύματος ή στη θέρμανση.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει κάποιες προτάσεις που θα κάνουν το νοικοκυριό μας να καίει λιγότερο.

  • ενεργειακά ωφέλιμες συσκευές

Ίσως μας φαίνεται μεγάλο το κόστος αντικατάστασης του παλιού μας ψυγείου ή πλυντηρίου με ένα καινούριο καλύτερης ενεργειακής κλάσης όπως τα Α+++. Όμως τέτοιες οικιακές συσκευές που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην αγορά και στα φυλλάδια προσφορών όλων των μεγάλων καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών όπως στις Γερμανός προσφορές υπόσχονται μεγάλη οικονομία στο λογαριασμό ρεύματος. Πράγματι αν κάνουμε έναν πρόχειρο υπολογισμό της κατανάλωσής τους σε σχέση με τη χρήση που κάνει ένα σπιτικό σε ετήσια βάση θα διαπιστώσουμε πως μάλλον πρέπει να το σκεφτούμε σοβαρά.

  •  οικονομία στη χρήση

Υπάρχουν δουλειές που γίνονται σε ένα σπίτι σε καθημερινή βάση όπως το πλύσιμο των ρούχων και το μαγείρεμα. Καλό είναι να εκμεταλλευόμαστε γι’ αυτές την έκπτωση του νυχτερινού ρεύματος και να τις προγραμματίζουμε για τις αντίστοιχες ώρες.Η τοποθέτηση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα θα μας βοηθήσει κι άλλο στην εξοικονόμηση ενέργειας αφού στην Ελλάδα λίγες είναι οι μέρες χωρίς ήλιο. Καλό είναι επίσης να αλλάξουμε τις λάμπες του σπιτιού μας με νέες τεχνολογίας led που έχουν πολύ χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος χωρίς να μειώνεται η ένταση του φωτός. Ίσως είναι λίγο πιο ακριβές από τις απλές αλλά αξίζουν να τις δοκιμάσουμε. Μπορούμε μάλιστα να συμβουλευτούμε τα online φυλλάδια όπως το νέο φυλλάδιο Κωτσόβολος πριν τις αγοράσουμε ώστε να επωφεληθούμε από τις προσφορές. Ιδιαίτερα στους χώρους που χρησιμοποιούμε πολύ αλλά και σε εξωτερικούς χώρους που ίσως ξεχάσουμε να τις σβήσουμε, οι λάμπες led θα μας εξοικονομήσουν χρήματα χωρίς κόπο. Με όλους αυτούς τους τρόπους κάνουμε οικονομία ενώ προστατεύουμε και το περιβάλλον!

  •  μόνωση

Η καλή μόνωση ενός σπιτικού είναι το Α και το Ω σε ότι αφορά την οικονομία. Αν το το σπίτι μας έχει παλιά κουφώματα ή μονά τζάμια, καλό είναι να βάλουμε στο πρόγραμμα την αντικατάστασή τους. Είναι σαφώς ένα αρκετά μεγάλο έξοδο που όμως θα μας βγάλει σίγουρα ασπροπρόσωπους όταν θα δούμε πόση οικονομία κάνουμε. Με τα νέα προγράμματα εξοικονομώ μπορούμε μάλιστα να κάνουμε τις αλλαγές αυτές στην κύρια κατοικία μας αγοράζοντας οικονομικότερα όσα θα χρειαστούμε.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ