23.1.2022 9:47

H Mίρκα αγάπησε την μόδα δημιουργώντας το «Regenere»

Μια Χιώτισσα μας περιγράφει το δικό της ταξίδι στην μόδα

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε το «Regenere» αλλά και ποια κρύβεται πίσω από αυτή την προσπάθεια... Tι θεωρεί η Μίρκα Αναγέννηση ως επιχειρηματίας στο χώρο της μόδας; Την συναντήσαμε στο νέο της κατάστημα!

Η επιλογή του ονόματος «Regenere» δεν ήταν τυχαία, καθώς η ίδια έχοντας μελετήσει την εποχή της Αναγέννησης αναθεώρησε αρκετά την έννοια της αισθητικής στο χώρο της μόδας. 

Η Μίρκα είναι χιώτισσα από το χωριό της Συκιάδας ωστόσο το νησί δεν στάθηκε εμπόδιο στα όνειρα της. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και μετέπειτα με την ενασχόληση της με την Ναυτιλία ξεκίνησε να εργάζεται ως τραπεζική υπάλληλος. Ωστόσο τα όνειρα της, την οδήγησαν σε άλλα μονοπάτια:

«Εκεί εργάστηκα ως πρακτική και εκεί κατάλαβα ότι το αντικείμενο δεν μου ταίριαζε. Εγώ αναζητούσα περισσότερο την επαφή με τον κόσμο. Το κομμάτι του marketing ήταν αυτό που μου κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον. Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να εργαστώ στο τμήμα πωλήσεων της «Chipita» αντιλήφθηκα ότι η άμεση επαφή με τον κόσμο της αγοράς μου άρεσε πάρα πολύ. Το δίκτυο συνεργασίας που είχε δημιουργηθεί το αγάπησα».

Και κάπως έτσι ξεκίνησε η έννοια της συνεργασίας και η επαφή με τον κόσμο της αγοράς να της κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Το οξύμωρο, στο πως ήρθε το ρούχο στην ζωή της είναι ότι η ίδια από μικρή υπήρξε «tomboy» ή αλλιώς αγοροκόριτσο:

«Η αλήθεια είναι ότι από μικρή ήμουν πάντα ένα αγοροκόριστο. Δεν είχα κάποια επαφή με την μόδα για αυτό το λόγο και ήταν πολύ δύσκολο να πείσω τους γονείς μου ότι θέλω να ασχοληθώ με αυτό. Μετά το δεύτερο έτος στο Πανεπιστήμιο άρχισα να ενδιαφέρομαι για την μόδα».

Και πως ήρθε το ρούχο; Μια συνάντηση και μια σχολή μόδας ήταν αρκετή:

«Το ρούχο ήρθε εντελώς τυχαία… Μια ημέρα, είχε έρθει ο κομμωτής μου στο σπίτι να μου φτιάξει τα μαλλιά μου. Ο ίδιος, γνώριζε κάποιον που εργάζονταν σε μια σχολή μόδας η οποία ονομάζεται «PANSiK». Έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω το ταξίδι της μόδας, από τη σχολή «PANSiK» στο Κέντρο της Αθήνας. Εκεί κατάλαβα ότι μπορούσα να συνδυάσω τις βασικές μου σπουδές από το Πανεπιστήμιο με την μόδα. Έτσι ασχολήθηκα με το «marketing» και «management» στην μόδα, τη θεατρολογία, ρούχο θεάτρου, «styling» και τηλεόραση…  Από την σχολή αποκόμισα πτυχίο με τίτλο σπουδών «Fashion management and marketing», «Fashion marketing και μόδα θεάτρου και τηλεόρασης».

Στην τελετή αποφοίτησης αποσπώντας αρκετά βραβεία κέρδισε την εμπιστοσύνη ενός μεγάλου σχεδιαστή νυφικών: "STYLIANOS Atelier":

«Στο τέλος των σπουδών μου στην «PANSiK» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην οποία βραβευτήκαμε πάνω σε κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες. Εκεί είχαν καλέσει πολλούς γνωστούς σχεδιαστές κυρίως Έλληνες. Στην τελετή έτυχε να πάρω αρκετά βραβεία οπότε με προσέγγισε ο σχεδιαστής «Stylianos» ο οποίος διαθέτει «atelier» με νυφικά. Έτσι συνεργαστήκαμε και ήταν θα έλεγα ένα πολύ καλό σχολείο... Στο συγκεκριμένο «atelier» εργάστηκα για 8 μήνες και τότε ήρθα σε επαφή με την γυναίκα στη χαρά της».

Το ταξίδι της γνώσης δεν σταμάτησε και δεν σταματά ποτέ. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, στην σχολή «PANSiK» κέρδισε υποτροφία για εξάμηνη εκπαίδευση στο Ινστιτούτο Μαραγκόνι στην Ιταλία. Σκοπός ήταν μέσα από την εξάμηνη εκπαίδευση, η ίδια, να έρθει πιο κοντά με τον κόσμο των μεγάλων οίκων και των προϊόντων τους. Ήταν μια ευκαιρία να μάθει την αξία των προϊόντων:

«Εκεί μου άρεσε πολύ που ήρθα σε επαφή με ανθρώπους που γνώριζαν πολύ καλά το προϊόν και ήξεραν την μόδα. Εκεί γνώρισα μεγάλα ονόματα της μόδας, σχεδιαστές και στυλίστες».

Ένα άλλο μεγάλο «σχολείο» για την ίδια ήταν και ο χώρος της τηλεόρασης με πολύωρα γυρίσματα από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ:

«Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολα… Αυτό είχε να κάνει περισσότερο με τα ωράρια. Σκέψου πηγαίναμε τα πρωινά και συγκεντρώναμε ρούχα παπούτσια… και το απόγευμα η δουλειά συνέχιζε μέχρι τα ξημερώματα».

Όλοι οι κόποι άξιζαν, καθώς συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα όπως τον Θέμο Αναστασιάδη, τον Γιώργο Καπουτζίδη και τον Βαγγέλη Περρή. Η τηλεόραση είναι αυστηρή καθώς η μεγάλη έκθεση των συντελεστών δημιουργεί περισσότερη αγωνία για τους ανθρώπους που ντύνουν, βάφουν και γενικά επιμελούνται μεγάλες προσωπικότητες.

Το μεγάλο βήμα στη Χίο και η μετακόμιση στην Τσελεπή 1

Το ταξίδι της μόδας δεν σταματά και η επαφή με τον πελάτη ιντρίγκαρε όλο και περισσότερα την ίδια αποφασίζοντας να δημιουργήσει το δικό της e-shop. Η μικρή αλλά σαν «γαλλική boutique» της ξεκίνησε να λειτουργεί το 2019 στην 1η Πάροδο Απλωταριάς 66.

Μετά από πολλές προσπάθειες κατόρθωσε να πάρει την μεγάλη απόφαση να επεκτείνει το δίκτυο συνεργασίας της με γαλλικές, ιταλικές και ελληνικές εταιρίες. Σημαντική προσθήκη στη γυναικεία σειρά ήταν η ανδρική.

Πλέον στην Τσελεπή 1 με δυο ορόφους ξεχωριστούς για άνδρα και γυναίκα το ρούχο είναι πρωταγωνιστής. Η μίνιμαλ αισθητική σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερο φωτισμό έχουν σκοπό να αναδείξουν το ρούχο:

«Σε αυτό το κατάστημα ήθελα με την αισθητική να είναι πρωταγωνιστής το ανδρικό και γυναικείο ρούχο».

Η ίδια συνεργάζεται με την ελληνική εταιρία «mind matter» της οποίας οι τιμές κυμαίνονται στη μέση.  Στο ισόγειο είναι το γυναικείο ρούχο και στον πρώτο όροφο το ανδρικό. Στο ανδρικό συνεργάζεται με την ελληνική εταιρία «dirty laundry» η οποία είναι γνωστή για την υψηλή ποιότητα των ρούχων της. Από την καινούργια σεζόν στο ανδρικό θα έρθει και μια γνωστή εταιρία τζιν: «salt & pepper».

Στο γυναικείο ρούχο συνεργάζεται με την «Doretta», την «Βaya», την «Mind matter», την «Mya» που περιλαμβάνει πιο καλό ρούχο. Σταθερή είναι και η συνεργασία με την «salt and pepper» η οποία έχει κερδίσει το κοινό της. Μεταξύ άλλων συνεργάζεται και με ιταλικές εταιρίες όπως είναι η «souvenir», «motel» και η «kostumn».

Εκτός από ρούχα στο «Regenere» μπορεί να βρει κανείς δερμάτινες ζώνες «Nino ventury»  σε οικονομικές τιμές, ψιλές κάλτσες με πολλά σχέδια και αξεσουάρ από Χιώτες δημιουργούς.

Όπως στην Αθήνα έτσι και στη Χίο, η Μίρκα ποντάρει στην επαγγελματική εξέλιξη μέσα από ένα δίκτυο επαγγελματιών όπως είναι φωτογράφοι και οι «make up artists»:

«Του Αγίου Βαλεντίνου ετοιμάζουμε κάτι πολύ όμορφο, όπως κάναμε και πέρσι. Γενικά, μου αρέσει να συνδέω τον κόσμο και να προκύπτουν συνεργασίες. Στην Αθήνα  κάναμε πολλές συνεργασίες, για να δείξει ο κάθε ένας στον τομέα του τη δουλειά του. Εγώ χαίρομαι που στη Χίο χωρίς να πληρωνόμαστε φωτογράφοι, μοντέλα, make up artists συνεργαζόμαστε για έναν κοινό σκοπό: ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα».

Εκτός από συνεργασία ο κόσμος της μόδας και οι επιχειρηματίες χρειάζεται να διαθέτουν την σπίθα και την ελπίδα ότι το «αύριο» θα είναι πολύ καλύτερο:

«Η αγορά έχει να κάνει με την ψυχολογία του κόσμου. Με την ανακοίνωση των μέτρων τη δεύτερη εβδομάδα των Χριστουγέννων η εικόνα στην αγορά άλλαξε σημαντικά. Η ψυχολογία του κόσμου έπεσε απότομα και εμείς με την σειρά μας ως έμποροι έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον αρνητισμό. Ωστόσο πάντα ήμουν και παραμένω αισιόδοξη... έτσι, θα πω ότι όλα θα τελειώσουν και τα πράγματα θα είναι καλύτερα για ολόκληρη την αγορά».

Η Μίρκα έχει έναν και μοναδικό στόχο: το «Regenere» μέσα από τα ρούχα και την μόδα να ανανεώνει την ψυχολογία του κάθε ένα από εμάς:

«Όταν έρχεται μια πελάτισσα και μου πει «βγήκα έξω και έβαλα αυτό το ρούχο που μου πρότεινες και άρεσε πάρα πολύ!» Τότε αισθάνομαι ικανοποίηση ότι αυτός που με εμπιστεύτηκε αισθάνεται αυτοπεποίθηση. Στόχος μου είναι ανεβάζω την ψυχολογία του κόσμου».

Τέλος τίποτε δεν θα είχε επιτευχθεί σήμερα για την ίδια χωρίς την στήριξη των γονιών της αλλά και των ανθρώπων που καθημερινά στηρίζουν το μαγαζί:

«Ευχαριστώ παρά πολύ τους γονείς μου, που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν σε κάθε μου βήμα ! Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, που έχει δείξει την αγάπη του στο πρόσωπο του REGENERE και το έχει αγκαλιάσει όλο αυτό τον καιρό».

Find us on facebook: regeneremoda

Follow us on Instagram: regeneremoda

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

Tags: ΕΝΔΥΣΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ