20.5.2019 9:53

Είναι καλή επιλογή να τοποθετήσετε ανοιχτά ράφια στην κουζίνα σας;

Τα ανοιχτά ράφια κουζίνας αποτελούν θέμα γούστου και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μέχρι και σήμερα τα προτιμούν κατά κόρον.  Είναι ένα διακοσμητικό στιλ που φέρει πολλά προτερήματα, αν κάποιος ξέρει να το εφαρμόζει με τον κατάλληλο τρόπο. Αν, όμως, είστε καινούριοι, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι αργά βήματα, μέχρι να σιγουρευτείτε ότι αυτό το στιλ ραφιών σας ταιριάζει. Πρόκειται για μια μεγάλη μετάβαση από τα παραδοσιακά ντουλάπια κουζίνας και το να ξεκινήσετε με λίγα ράφια μπορεί να σας βοηθήσει να συνηθίσετε και να προχωρήσετε, σε επόμενο στάδιο, στην ολοκληρωτική αλλαγή της διαρρύθμισης της κουζίνας σας.

 Ένας βασικός λόγος για τον οποίο τα ανοιχτά ράφια κουζίνας βρίσκονται σήμερα τόσο υψηλά σε ζήτηση είναι ότι η χρήση τους είναι βολική: βοηθάει στον εντοπισμό των πιάτων και των διάφορων μαγειρικών σκευών. Για τον λόγο αυτό, βασική προϋπόθεση για να αποκτήσετε ανοιχτά ράφια κουζίνας είναι να είστε τακτικοί και να μπορείτε να διατηρήσετε την κουζίνα σας καθαρή. Διαφορετικά, τα ντουλάπια κουζίνας ίσως είναι καλύτερη επιλογή για εσάς, καθώς έτσι θα μπορείτε να τοποθετείτε εντός τους αχρείαστα αντικείμενα, χωρίς να σας ενδιαφέρει σε τόσο μεγάλο βαθμό η οργάνωση.

 Σε άλλα προτερήματα, τα ανοιχτά ράφια μπορούν να κάνουν την κουζίνα σας να φαντάζει πιο φωτεινή και ευρύχωρη. Ταυτόχρονα μπορούν να αξιοποιηθούν για τη διακόσμηση της κουζίνας σας, καθώς έχετε τη δυνατότητα να τοποθετήσετε πάνω τους φυτά, λουλούδια, βιβλία, διακοσμητικά αντικείμενα ή, ακόμα, πολύχρωμα πιάτα και κούπες σας.

 Πού να τοποθετήσετε και πού να μην τοποθετήσετε τα ανοιχτά ράφια σας;

 Αν έχετε πάρει απόφαση να εγκαταλείψετε τα ντουλάπια κουζίνας σας και να τοποθετήσετε στη θέση τους ανοιχτά ράφια, πρέπει να σκεφτείτε ποιο είναι το κατάλληλο σημείο της κουζίνας σας στο οποίο μπορούν να τοποθετηθούν, αλλά και ποιο είναι το πιο ακατάλληλο σημείο.

 Μην τοποθετήσετε τα ανοιχτά ράφια σας κοντά στην κουζίνα, καθώς μπορεί να γεμίσει με γράσο πολύ εύκολα.

Μην τοποθετήσετε τα ανοιχτά ράφια σε ψηλότερο σημείο απ’ ό,τι μπορείτε να φτάσετε.

Σιγουρευτείτε ότι οι κουζίνες, τα παράθυρα και οι πόρτες από τα ντουλάπια κουζίνας που κρατήσατε ανοίγουν άνετα και δεν περιορίζονται από τα ράφια.

Σιγουρευτείτε ότι τα μικρότερα μέλη της οικογένειάς σας δεν μπορούν να φτάσουν επικίνδυνα αντικείμενα που μπορεί να έχετε τοποθετήσει πάνω στα ράφια.

 Τα μειονεκτήματα των ανοιχτών ραφιών

 Όπως ισχύει για τα περισσότερα πράγματα, τα ανοιχτά ράφια κουζίνας έχουν κι αυτά τα ελαττώματά τους. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι μπορούν να σκονιστούν και να βρομίσουν ευκολότερα από τα παραδοσιακά ντουλάπια κουζίνας. Το ίδιο ισχύει για τα αντικείμενα και τα σκεύη που είναι τοποθετημένα πάνω στα ράφια. Για το λόγο αυτό, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για ξεσκόνισμα και να ξέρετε πως το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετείτε στα ράφια αντικείμενα που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση, ώστε να μην προλαβαίνουν να σκονιστούν.

 Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, τα ανοιχτά ράφια πιθανώς να αποτελέσουν πρόβλημα για εσάς αν δε συνηθίζετε να τακτοποιείτε και να συμμαζεύετε τον χώρο της κουζίνας σας. Αυτό διότι, η ακαταστασία που διαφορετικά θα τοποθετούσατε στα ντουλάπια κουζίνας σας και θα ξεχνούσατε την ύπαρξή της, με τα ανοιχτά ράφια θα βρίσκεται επί μονίμου βάσεως σε κοινή θέα.

 Για το λόγο αυτό, αν θέλετε ακόμα να αποκτήσετε ανοιχτά ράφια στην κουζίνα σας, ίσως η καλύτερη λύση είναι να τα συνδυάσετε με κλειστά ντουλάπια κουζίνας!

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΣΠΙΤΙ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ