ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

16.3.2020 18:48

Η συμβολή του διαδικτύου στην αντιμετώπιση της κρίσης του Κορωνοϊού

Το διαδίκτυο συμβάλλει πλέον ουσιαστικά στο να διατηρηθεί, στο μέτρο του δυνατού φυσικά, η ομαλή λειτουργία σε πολλά επαγγέλματα.

Στα εμπορικά καταστήματα λιανικής, οι πωλήσεις μπορούν να διεκπεραιωθούν και να ολοκληρωθούν, κατά ένα μεγάλο ποσοστό μέσα από την ηλεκτρονική τους παρουσία, δηλαδή το e-shop τους.

Ακόμα και στις φωτογραφικές υπηρεσίες που προσφέρει ένα παραδοσιακό φωτογραφικό κατάστημα, όλες μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα από το διαδίκτυο.

Χρειάζονται μόνο πολύ απλές βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή και όλα τα άλλα γίνονται εύκολα με την συνεισφορά φυσικά και των ανθρώπων που χειρίζονται τις ηλεκτρονικές προσαρμογές του.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα www.fotocom.gr, το οποίο υποστηρίζει πάνω από 10,000 διαφορετικά προϊόντα και φωτογραφικές υπηρεσίες.

Η γκάμα των προϊόντων που συνεχώς μεγαλώνει, περιλαμβάνει προϊόντα τεχνολογίας - τηλεφωνίας, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κλπ, μέχρι μικροσυσκευές σπιτιού – είδη προσωπικής φροντίδας, ηλεκτρολογικό υλικό, καλώδια και κάθε είδους μπαταρίες!

Και δεν σταματάει μόνο εδώ.

Μέσα από το www.fotocom.gr μπορούμε να βρούμε και όλες τις φωτογραφικές υπηρεσίες που προσφέρει ένα παραδοσιακό φωτογραφείο.

Στο ηλεκτρονικό «φωτογραφείο» (βλέπε φώτο) μπορεί ο καθένας:

  • να εκτυπώσει τις φωτογραφίες του
  • να βγάλει φωτογραφίες για τα πιστοποιητικά που χρειάζεται
  • ακόμα και να επιδιορθώσει τις παλιές του φωτογραφίες και φυσικά να τις εκτυπώσει ανανεωμένες.

Επίσης και για όσους σπεύσουν να πουν.. καλά μπορεί η γιαγιά ή ο παππούς να χρησιμοποιήσει το internet; Εδώ έχουμε να πούμε τα εξής:

Ίσως οι ίδιοι μόνοι τους όχι, αλλά σίγουρα με την βοήθεια του γιου ή της εγγονής θα μπορούσαν να βρουν αυτό που θέλουν μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα, αφού υπάρχουν μεγάλες φωτογραφίες και αναλυτικές περιγραφές και φυσικά ειδικές τιμές σε όλα τα προϊόντα. Στη συνέχεια μπορούν απλά να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνό τους και να κάνουν, με τη βοήθειά των ειδικών του καταστήματος, την παραγγελία τους τηλεφωνικά.

Και να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η τηλεφωνική υποστήριξη, αφού όλο το προσωπικό στο Fotocom γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο και μπορεί να βοηθήσει και να λύσει τυχόν απορίες και διευκρινήσεις όπου χρειασθεί.

Πιστεύουμε τελικά ότι κάτι τέτοιες καταστάσεις μας οδηγούν σε καινούργιους και πιο ασφαλείς τρόπους για να κάνουμε τις αγορές μας.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ