29.5.2019 15:35

Αρχονταρίκι: Ένα ταξίδι στο Άγιο Όρος μέσα από τις βυζαντινές εικόνες και τα θυμιάματα

Την όμορφη Χίο μας επέλεξε ως τόπο διαμονής ένα νεαρό ζευγάρι από τη Χαλκιδική, η Ιωάννα Γιαννοπούλου μαζί με τον Χρήστο Αντωνίου κι αποφάσισαν να ανοίξουν ένα καινούριο κατάστημα με βυζαντινά και εκκλησιαστικά είδη, δίνοντάς του το όνομα «Αρχονταρίκι», σ’ έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους του νησιού, Ελευθερίου Βενιζέλου 43.

Τα εγκαίνια του καταστήματος έγιναν την Παρασκευή, 17 Μαΐου ενώ το μαγαζί είχε ανοίξει από το Σάββατο της Έγερσης του Λαζάρου. Στο κατάστημα μπορεί να βρει κανείς εκκλησιαστικά είδη από το Άγιο Όρος , να διαλέξει θυμίαμα από σκήτες του Αγίου Όρους ανάμεσα από 24 διαφορετικά αρώματα. Ωστόσο υπάρχουν και κομποσκοίνια σε διάφορα χρώματα και σχέδια με την ευλογία του Πατέρα Ευγένιου. Επιπλέον, διάφορες εικόνες απλές και χειροποίητες με φύλλο χρυσού, όλες πιστά αντίγραφα των μοναστηριών από το κελί του Πατέρα Γαβριήλ. Εν συνεχεία, υπάρχει μεγάλη ποικιλία από μοναστηριακά εργόχειρα ευλογίας.

Επίσης, μπορεί να βρει κανείς επιτοίχιους σταυρούς για το σπίτι και την επιχείρησή του, διάφορα κρεμαστά για το αυτοκίνητο, ατσάλινους και ξύλινους σταυρούς λαιμού για όλη την οικογένεια. Τέλος, υπάρχει το δάκρυ της Παναγίας από τον Πατέρα Νικόδημο, που είναι η μεγαλύτερη προστασία για τις γυναίκες καθώς και φυτιλάκια και μπουκαλάκια με μύρο από τον Πατέρα Αντώνιο, όλα προσεγμένα προϊόντα και πάντα με την ευλογία των μοναχών.

Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να ταξιδέψετε μέχρι το Άγιο Όρος μέσα από τις βυζαντινές εικόνες και τα αρώματα που θα βρείτε στον νέο αυτό χώρο που έφερε αυτό το νεαρό ζευγάρι στο νησί μας.

ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Βυζαντινά και Εκκλησιαστικά είδη

Υπεύθυνη: Ιωάννα Γιαννοπούλου

Ελευθερίου Βενιζέλου 43

archondariki@gmail.com

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ