25.3.2015 15:05

Λαμπρός εορτασμός, χωρίς διαμαρτυρίες [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ

Χωρίς διαμαρτυρίες αλλά και χωρίς την παρουσία κυβερνητικού εκπροσώπου πραγματοποιήθηκαν μετά από σχεδόν 5 χρόνια οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας.

Της μεγάλης παρέλασης των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων καθώς και πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων.

Φέτος στην εξέδρα των επισήμων ανέβηκε ο νέος Βουλευτής Χίου Αν. Μιχαηλίδης καθώς και ο νέος στρατιωτικός διοικητής του νησιού Ταξίαρχος Θεμιστοκλής Γρυμπίρης. Το «παρών» έδωσε και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χρ. Καλογήρου που επέλεξε τη Χίο από τα νησιά της Περιφέρειας για να στείλει το δικό της μήνυμα ενότητας κι αισιοδοξίας.

Με αναφορές περί δουλοπρέπειας συνοδεύτηκε το μήνυμα του Ανδρέα Μιχαηλίδη ο οποίος τόνισε ότι όπως το 1821 έτσι και σήμερα δίνεται μάχη κατά της εθελοδουλείας με την ελπίδα να είναι στραμμένη στην ανάταση της πατρίδας.

Κριτική στην κυβέρνηση ότι άνοιξε το ζήτημα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ κι ότι κανείς εκπρόσωπος της κεντρικής διοίκησης δεν παραβρέθηκε στη Χίο, άσκησε ο Νότης Μηταράκης ενώ τέλος ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς ζήτησε από τους πολίτες του νησιού να φανούν αντάξιοι του ένδοξου παρελθόντος και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για καλυτέρευση των συνθηκών. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ