16.7.2015 13:27

Δύο πυρκαγιές σε οικίες σε Βροντάδο και Νένητα [ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ]

ΠΡΟΣΟΧΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΜΕΛΤΕΜΙΑ ΕΦΙΣΤΑ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΙΟΥ

Δύο σχεδόν ταυτόχρονες πυρκαγιές σε Βροντάδο και Νένητα κλήθηκε να αντιμετωπίσει λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου. Η πρώτη εκδηλώθηκε σε κουζίνα οικίας στην περιοχή Σπάσμα της Παναγίας Ερυθειανής, προξενώντας σοβαρές ζημιές στο συγκεκριμένο τμήμα του σπιτιού. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά περιορίστηκε μόνο στην κουζίνα του σπιτιού χωρίς να επεκταθεί και στα υπόλοιπα δωμάτια.

Αναφορικά με τα αίτια του συμβάντος η Πυροσβεστική πιθανολογεί ότι αυτή προήλθε από ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος σε εστία υγραερίου.

Ταυτόχρονα με την πυρκαγιά του Βροντάδου ακόμα ένα συμβάν σημειώθηκε σε ημιυπόγειο οικίας στην περιοχή των Νενήτων. Στο σημείο έσπευσαν εθελοντές της ομάδας «Ι» της Ιωνίας ενώ λίγο αργότερα κατέφθασαν και τα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Την ίδια ώρα έκκληση στους πολίτες να έχουν αυξημένη προσοχή σε εργασίες που μπορούν να αποτελέσουν αιτία για έναρξη πυρκαγιάς απηύθυνε ο διοικητής της Υπηρεσίας Ι. Αρχοντάκης λέγοντας ότι ο συνδυασμός της υψηλής θερμοκρασίας με τα μελτέμια των ημερών μεγιστοποιούν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ